Miro Žbirka bude na Hrade až do novembra, kniha o živote s ním príde už v októbri

Výstava Miro Žbirka – Roky a dni si pre veľký záujem fanúšiko predĺži pobyt na Bratislavskom hrade až do polovice novembra 2023. Potom sa presunie do Košíc.

18.09.2023 16:00
debata
Katherine – Katka Žbirková: Môj život s Mekym Foto: Albatros media
žbirka Katherine – Katka Žbirková: Môj život s Mekym

Už 19. októbra vychádza nová kniha Katherine – Katka Žbirková: Môj život s Mekym. Kniha spomienok na život s československou hudobnou legendou, ktorú napísal hudobný publicista a Mekyho životopisec Honza Vedral spolu s Katkou Žbirkovou, obsahuje okrem iného aj nikdy nezverejnené fotografie a listy zo súkromného archívu Žbirkovcov.

V októbri vychádza aj exkluzívny limitovaný LP box s názvom: Vinyl Box – Universal Collection so všetkými albumami, ktoré Miro Žbirka vydal vo vydavateľstve Universal Music. Na LP sa tak poprvýkrát objavia albumy Samozrejmý svet (1994), Meky (1997), Dúhy (2005) a Empatia (2009).

david zbirka titulna Čítajte viac David Žbirka má otcov talent a vlastný vkus. Poznáte jeho piesne?

V boxe spolu s Modrým albumom (2002), Symphonic Albumom (2011), albumom Miro (2015), Double Albumom (2018), albumom Posledné veci (2022) a špeciálnym bonusom, doplnia fanúšikom po LP boxe Opusu kompletnú zbierku radových albumov na vinylových LP. Knihu Katherine a LP box albumov z Universal Music uvedú do života Mekyho blízki na dvoch exkluzívnych spomienkových večeroch 10. novembra v Štúdiu L+S v Bratislave a 21. októbra v Lucerna Music Bare v Prahe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bratislavský hrad #Miroslav Žbirka