Na Frequency festivale vystúpia System Of A Down a Nick Cave

Na rakúskom hudobnom festivale Frequency, ktorý sa bude konať 15. až 17. augusta v St. Pöltene, vystúpi arménsko-americká rocková formácia System of a Down a austrálsky muzikant Nick Cave s kapelou The Bad Seeds. Dnes o tom informovali organizátori 13. ročníka podujatia. Okrem nich sa na festivale ukážu aj Flogging Molly, Casper, Kraftklub, Max Herre, Sizarr a islandská skupina Of Monsters and Men, ktorá sa na celom svete presadila so singlom Little Talks.

08.01.2013 11:39
Nick Cave Foto:
Nick Cave
debata

Organizátori zverejnili aj prvých šesť interpretov, ktorí sa ukážu v nočnej časti festivalu – v Nightparku. O hudobnú produkciu sa tam postarajú Zeds Dead, Stephan Bodzin, Delta Heavy, John B, Aphrodite a Nils Hoffmann. Už v polovici novembra zverejnili aj prvého headlinera – nemeckú formáciu Die Toten Hosen.

Kapela, ktorá je zásluhou skladby Tage Wie Dieser nominovaná na European Festival Award v kategórii Hymna roka, sa na Frequency ukáže už po tretí raz. Predtým na festivale vystúpila v rokoch 2005 a 2010. Klasická permanentka na Frequency festival sa predáva za 139,90 eura, VIP permanentka stojí 217,90 eura. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. St. Pölten je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom. Z hlavnej stanice v St. Pöltene bude opäť premávať kyvadlová doprava. Kapacita areálu je 45-tisíc ľudí.

Vlani bolo na Frequency festivale v permanencii osem pódií, z toho päť v rámci Day parku a tri v Night parku. O pestrý koncertný program sa počas troch dní postarali takí interpreti ako Ed Sheeran, The Black Keys, The Killers, The Cure, Korn, The xx, Noel Gallagher's High Flying Birds, Bloc Party, Lykke Li, Wilco, The Cribs, Enter Shikari, Maximo Park, Glasvegas, The Subways, Bush, Hot Chip, The Maccabees, The Hives, Beatsteaks, Parov Stelar band, Dry The River, The Dandy Warhols či Ane Brun. Avizovaným headlinerom štvrtkového programu bola britská formácia Placebo, ktorá však svoj koncert pre zdravotné problémy lídra Briana Molka musela prerušiť už po prvej odohratej skladbe. Atraktívny program ponúkol aj Night park, v ktorom zahrali Vitalic, Modeselektor, Camo & Krooked, Benga, Flux Pavilion, Modestep, Erol Alkan či Magnetic Man.

Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako Oasis, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, Skunk Anansie, LCD Soundsystem, NOFX, La Roux, Klaxons, Weezer, Queens of the Stone Age, The Specials, Bad Religion, Franz Ferdinand, Morrissey, Interpol, Jimmy Eat World, Beady Eye, The Chemical Brothers, R.E.M., Travis, Justice, Nine Inch Nails, The Roots alebo Hurts.

debata chyba