Skupina One Direction mieri na plátna

Niekoľko stoviek fanúšikov britskej skupiny One Direction, najmä z radov tínedžeriek, strávilo noc z pondelka na utorok na londýnskom Leicesterskom námestí. Stanovali tu, pretože čakali na premiéru dokumentárneho filmu One Direction 3D: This is Us.

21.08.2013 16:16
ONE DIRECTION Foto:
Režisér dokumentu o One Direction Morgan Spurlock (vpravo) s členmi kapely po tlačovej konferencii v Londýne.
debata

Päťčlenná britská chlapčenská skupina One Direction patrí v posledných dvoch rokoch k najpopulárnejším kapelám vo svete popmusic. V dokumente chcú jej členovia svetu ukázať, akí sú v skutočnosti. Ako vysvetlili novinárom v Londýne, film This is Us, ktorý ponúka pohľad nielen na javisko, ale aj do zákulisia, im umožnil, aby sa predstavili v realistickejšom svetle, než ako sú prezentovaní vo videoklipoch či na koncertoch.

„Pre nás je to spôsob, ako fanúšikom vysvetliť a ukázať, akí sme, ako navzájom spolu vychádzame,“ povedal jeden z členov skupiny Harry Styles. „Nikdy sme nechceli byť celebritami, chceme byť iba normálnymi chlapíkmi v hudobnej skupine,“ doplnil ho ďalší člen skupiny Zayn Malik. Ich kolega Niall Horan dodal, že dokument pomohol členom skupiny, aby spracovali fenomén, ktorý sa z One Direction stal. „My v tej bubline žijeme. Nemáme možnosť presne vidieť, aké to je, pretože sa to deje nám,“ povedal Horan.

Britskú päticu One Direction tvoria Louis Tomlinson, Liam Payne, Niall Horan, Zayn Malik a Harry Styles. Kapela vznikla roku 2010, keď sa jej členovia zúčastnili na televíznej talentovej súťaži The X Factor. Prihlásili sa do nej ako sólisti, ale porota usúdila, že lepšie bude, keď budú vystupovať ako skupina. V súťaži nakoniec skončili tretí. Odvtedy kapela vydala dva albumy, oba dobyli americkú hitparádu. Singlovým hitparádam zase kraľovali ich hity What Makes You Beautiful, Live While We're Young či charitatívna coververzia One Way or Another (Teenage Kicks). Kapela, ktorá celosvetovo predala od konca roku 2011 asi 10 miliónov albumov, pracuje na tretej platni. Tá by mala vyjsť ešte do konca tohto roka.

„Myslím si, že jedným z dôvodov ich úspechu u fanúšikov je, že sa držia nesmierne pri zemi a sú úplne normálni a práve to film ukazuje, že tam nie je ani náznak nejakej nadradenosti,“ povedal režisér snímky o One Direction, americký dokumentarista Morgan Spurlock. Pred deviatimi rokmi ho preslávil dokument Super Size Me. V ňom sa podujal na nevšedný experiment. Snímka sleduje, ako sa počas tridsiatich dní stravuje iba v známej sieti rýchleho občerstvenia a čo to s ním spraví. Dokument One Direction 3D: This is Us príde do slovenských kín 5. septembra, ich najväčší fanúšikovia si však už od 1. augusta môžu v sieti multikín Cinema City a Cinemax kúpiť lístky na špeciálne predpremiérové projekcie. Tie sa uskutočnia počas posledného prázdninového víkendu.

debata chyba
Viac na túto tému: #One Direction #This is Us #One Way or Another (Teenage Kicks)