Veľký tresk detských hviezd

Bývalé detské hviezdy dobýjajúce popovú scénu nie sú vo svete šoubiznisu ničím novým. Ošiaľ, ktorý pred viac ako desaťročím vyvolávali Britney Spears, Christina Aguilera či 'NSync, má svojich verných napodobovateľov, a že je ich sila obrovská, dokázalo nedeľňajšie odovzdávanie cien MTV Video Music Awards.

27.08.2013 09:00
TELEVISION-MTV/VMA, Miley Cyrus Foto: ,
Provokatívna Miley Cyrus mala na ceremónii od detskej hviezdy seriálu Hannah Montana poriadne ďaleko.
debata

Selena Gomez, One Direction, Taylor Swift a v neposlednom rade Miley Cyrus, o ktorej provokatívnom vystúpení sa bude hovoriť ešte v najbližších týždňoch, hrajú aktuálne prím. Aj nositeľom sošky za Videoklip roka sa stal symbol toho, ako sa z tínedžerského idolu vypracovať na uznávaného majstra popu – Justin Timberlake. Boom detských hviezd je, zdá sa, späť.

Mladé tváre odstavili tie staršie a známejšie, ako je Pink alebo Rihanna na vedľajšiu koľaj, a ak aj nie po hudobnej stránke, tak aspoň z hľadiska mediálneho záujmu. Ikony násťročných si totiž stále nástojčivejšie vyžadujú pozornosť. Dospievajú spoločne so svojím publikom a profilujú sa.

Potetovaná rebelantka Miley Cyrus, ktorá ešte nedávno plnila úlohu sladkej a nevinnej Hanny Montany v rovnomennom seriáli, sa na pódiu nebojí provokovať. Ruky medzi nohami a erotické pohyby smerom k svojmu kolegovi Robinovi Thickeovi vyvolali množstvo reakcií a zaplnili svetové bulvárne periodiká. Istá podobnosť sa dokonca dá nájsť medzi ňou a vystúpením Britney Spears na rovnakom podujatí z roku 2001.

Dvadsaťročná Cyrus však so soškou z ceremónie neodišla, o prvenstvá sa rozdelili jej kamarátky. Cenu za najlepší videoklip interpretky má na konte Taylor Swift za I Knew You Were Troble a o najlepší popový videoklip úspešne zabojovala ďalšia hviezdička z Disneyho kanálu – Selena Gomez. Mladá speváčka okrem úspešného seriálu Wizards of Waverly verejnosť zaujala najmä ako expriateľka Justina Biebera. Ten sa do zoznamu víťazov nezapísal.

Piesňou leta je podľa hlasujúcich Best Song Ever od chlapčenskej formácie One Direction. Za najlepším videoklipom interpreta stojí Bruno Mars a jeho Locked out of Heaven.

Kráľom odovzdávania bol však jednoznačne Justin Timberlake, ktorý sa so soškou na pódiu objavil až štyrikrát, a to v kategóriách Videoklip roka, Najlepší strih, Najlepšia réžia a tiež ako držiteľ čestnej ceny Michael Jackson Video Vanguard Award. Bývalý člen skupiny 'NSync, ktorá je v súčasnosti často porovnávaná práve so spomínanými One Direction, s bývalými kolegami z kapely dokonca spoločne vystúpil.

Či na úspech Timberlaka v budúcnosti nadviažu dnešné vychádzajúce celebrity, je otázne, pravdou však je, že za ich kariérou a vystupovaním stojí početný tím ľudí, takže do zabudnutia pravdepodobne neupadnú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miley Cyrus #Selena Gomez #Taylor Swift #One Direction