Na džezákoch sa predstavia aj Joshua Redman či Chris Potter

V rámci 39. ročníka Bratislavských Jazzových Dní sa divákom predstavia aj hviezdy ako saxofonista Joshua Redman, hudobník Chris Potter či projekt HBC The Super Trio v zložení Scott Henderson, Jeff Berlin a Dennis Chambers. Od 25. do 27. októbra budú môcť návštevníci vidieť na dvoch pódiách v bratislavskej Inchebe celkovo 21 koncertov.

05.09.2013 05:00
DZEZAKY Chris Potter Foto:
Chris Potter
debata

Priestor pritom dostanú aj talentovaní hudobníci a začínajúce kapely, a to prostredníctvom súťaže Pódium mladých talentov dobrej hudby Nadácie SPP.

Headlinerom piatkového večera bude formácia Joshua Redman Quartet. Jej lídrom je 44-ročný saxofonista, ktorý počas svojej kariéry spolupracoval napríklad s The Dave Matthews Band, Chickom Coreom, Quincym Jonesom, B. B. Kingom, Nicholasom Paytonom, Diannou Reeves, ale aj s The Rolling Stones či Stevie Wonderom. O deň neskôr, teda v sobotu 26. októbra, sa účastníkom predstaví kapela HBC Super Trio. Gitarista Scott Henderson, basgitarista Jeff Berlin a bubeník Dennis Chambers začali spolupracovať v roku 2009 a svoj prvý album vydali po úspešnom turné v roku 2012. Pre veľký úspech opakujú celosvetové turné s početnými zastávkami v Európe aj tento rok. Hviezdou posledného festivalového večera bude známy americký hudobník Chris Potter. Okrem hry na saxofón je 42-ročný Potter známy aj ako skladateľ, gitarista a klavirista. Svoj prvý profesionálny koncert absolvoval ešte ako 13-ročný a postupne vydal 17 albumov. Okrem nich spolupracoval aj na viac než 150 ďalších štúdiovkách, a to aj s umelcami ako Pat Metheny, Red Rodney, Dave Holland či Dave Douglas.

Vstupenky na festival Bratislavské Jazzové Dni Slovenská Sporiteľňa si záujemcovia budú môcť zakúpiť od 4. septembra prostredníctvom siete Ticketportal. K dispozícii budú jednodňové vstupenky aj permanentky, lístky na voľné sedenie aj na konkrétne miesta.Prvých 50 jednodňových vstupeniek na voľné sedenie bude v predaji za 20 eur, po ich vypredaní cena stúpne na 25 eur. Viac informácií o programe a festivale je na webstránkach www.bjd.sk a www.facebook.com/bjd.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni