Medzinárodný deň hudby oslavujú aj v Rádiu Devín

Medzinárodný deň hudby iniciovaný sirom Yehudi Menuhinom, vtedajším prezidentom Medzinárodnej hudobnej rady, vyhlásilo UNESCO už v roku 1974.

01.10.2013 05:00
Adriana Kučerová Foto: ,
Operná speváčka Adriana Kučerová.
debata

Prvý október oslavujú hudobníci a milovníci hudby rôznych žánrov po celom svete a pripája sa aj Rádio Devín so svojím špeciálnym programom.Pos­lucháči tretieho okruhu verejnoprávneho rozhlasu sa tak môžu tešiť na džez aj operu.

Program sa začína už o šiestej hodine rannej a prebiehať bude takmer do polnoci. V doobedňajšom vysielaní sa v diskusii Ranné ladenie predstaví violončelista Eugen Prochác, relácia Ars musica bude patriť atypickým verziám slávnych diel slávnych skladateľov, najmä Ludwiga van Beethovena a Edvarda Hagerupa Griega. Poobede nebudú chýbať napríklad ani Jazzovinky s aktuálnymi albumami formácií CPR Electrio a Moonlight Breakfast.

Ako sa z fyzikálnych veličín stáva hudobná výpoveď, estetika, znak, emócia či duch sa dozviete vo fíčri Farby zvuku o 17.35. Večerný program bude venovaný 60. výročiu Detského speváckeho zboru SRo a o deviatej Medzinárodný deň hudby vyvrcholí operným trojrecitálom popredných slovenských spevákov známych zo zahraničných operných scén. Adriana Kučerová (soprán), Jana Kurucová (mezzosoprán) a Pavol Bršlík (tenor) tak zavŕšia dnešný hudobný maratón.

debata chyba
Viac na túto tému: #UNESCO #Medzinárodný deň hudby #Rádio Devín