Jana Kirschner má nový singel Sama. Zvukom naozaj prekvapí

Slovenská speváčka Jana Kirschner prichádza po takmer trojročnej odmlke nielen s novým albumom, ale aj novým turné. Jej najnovší hudobný projekt dostal názov Moruša a v utorok z neho speváčka predstavila pilotný singel.

01.10.2013 22:49
Foto Jana Kirschner singel2 Foto:
Speváčka Jana Kirschner pripravila album Moruša.
debata (1)

Reč je o skladbe Sama, ktorá je dostupná na vypočutie v dvoch verziách – rádiovej a albumovej. „Skladba Sama je pre mňa vzácna a ako singel sme si ju vybrali preto, že z nej doslova kypí energia. Nahrávali sme ju všetci naraz a bol to jediný okamih, kedy sa všetci tí 14 muzikanti stretli v štúdiu,“ vysvetlila rodáčka z Martina. „Bolo to ako nečakaná letná búrka. Je v nej radosť aj smútok a dokonale predstavuje spirit celého albumu,“ doplnila Jana Kirschner.

Album Moruša pritom vyjde rozdelený na dve časti. Jedna dostala prívlastok Biela, druhá Čierna. Ako prezradila pre Pravda.sk speváčka pred časom, prvý materiál sa nahrával dva týždne v januári. Hudobná zostava bola skutočne pestrá a veľká. Okrem slovenských spolupracovníkov, ktorí Kirschnerovú sprevádzajú už niekoľko rokov, bude na albume počuť aj britských hudobníkov či české vokály.

„Z Anglicka, vlastne z Londýna sú to muzikanti, ktorých som stretla – muzikanti, ktorí v minulosti robili napríklad so Zero Seven, Moloko či Jamie Cullumom. To bola moja rytmická sekcia. Potom z Česka sme mali dve štvorčlenné mužské spevácke skupiny – tie vytvárali krásny mäkký sound vokálov. Aj vďaka nim celá platňa znie tak morriconeovsky – až by som povedala, že to znie ako filmová hudba,“ opísala Kirschner. „V skladbách znie napríklad cimbal, akordeón, violončelo, husle, klarinet. Ale znie tam aj marimba či vibrafón – bude to veľmi pestré,“ uviedla na margo albumu.

Už singel Sama predznačil, čo mala na mysli. Album Moruša vyjde v polovici novembra vo vydavateľstve Slnko Records.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sama #Jana Kirschner #Moruša