Peter Gabriel vystúpi v Bratislave. Hoci len na filmovom plátne

Záznam koncertu Peter Gabriel: New Blood - Live in London je ďalší projekt z cyklu Music&Film, ktorý uvádza bratislavské Kino Lumiére. "Keďže bývalý spevák kapely Genesis na svojom európskom turné Slovensko vynechal, ponúkame jeho fanúšikom záznam koncertu v Londýne, ktorého základom sú piesne z deviateho štúdiového albumu New Blood," povedal zostavovateľ cyklu Music&Film Miro Ulman. Projekcia sa uskutoční v stredu o 20.30 h.

15.10.2013 07:00
peter gabriel Foto:
Peter Gabriel na koncerte New Blood - Live in London.
debata

Záznam, ktorý režíroval Blue Leach, bol nakrútený vo vysokom rozlíšení v londýnskej sále Hammersmith Apollo. V programe bolo niekoľko coververzií piesní iných interpretov z Gabrielovho albumu Scratch My Back z roku 2010, dominovali však klasické piesne z celého obdobia Gabrielovej sólovej kariéry po odchode z kapely Genesis. Najpočetnejšie zastúpenie v koncertnej zostave mal Gabrielov komerčne najúspešnejší album So z roku 1986 s hitmi ako Red Rain, In Your Eyes či Don't Give Up. O nové orchestrálne aranžmány sa postaral John Metcalfe.

„Gabrielove živé vystúpenia sú povestné, jeho pódiová charizma a nezameniteľný hlas sa ideálne dopĺňajú so zvukovou paletou orchestra a vdychujú tak notoricky známym piesňam úplne nové čaro,“ uviedol Miro Ulman s tým, že záznam z koncertu si budú môcť vychutnať na veľkom plátne konečne aj slovenskí diváci. „Ako je možné u tohto speváka predpokladať, v jeho koncertnej show nechýba hra svetiel a tieňov, animácie, projekcie a ďalšie vizuálne a výtvarné prvky pre podtrhnutie sluchového vnemu a umocnenie celkového zážitku,“ dodal zostavovateľ cyklu Music&Film.

Na želanie divákov Kina Lumiére bude v stredu 30. októbra výnimočne uvedená repríza filmu Led Zeppelin – Celebration Day, ktorý v júni hudobný cyklus Music&Film otváral. Bude to zároveň posledná príležitosť vidieť tento film na veľkom plátne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gabriel #Lumiere #koncertný záznam