Biffy Clyro zahrajú Bratislave

Škóti Biffy Clyro určite nie sú priaznivcom moderného rocku neznámi. Najlepšia kapela roka 2013 podľa hudobného magazínu NME vystúpi v piatok 15. novembra po prvý raz v Bratislave. Muzikanti predstavia v rámci európskeho turné slovenským fanúšikom najmä svoj aktuálny album Opposites.

15.11.2013 05:00
kapela biffy clyro Foto:
Biffy Clyro
debata

Trojica Simon Neil (gitara), Ben Johnston (bicie) a James Johnston (basa) sa zoznámila ešte na škole v mestečku Kilmarnock. Ako pätnásťroční založili kapelu a debutovali albumom Blackened Sky (2002), ktorý oslovil verejnosť najmä v rodnom Škótsku. Mladí hudobníci sa nevzdávali svojich snov o celosvetovom úspechu a nahrávali ďalej. Vytrvalosť sa im vyplatila, štvrtá nahrávka Puzzle sa vyšplhala až na druhé miesto UK Album Chart a predalo sa jej vyše 300 000 kusov. Výraznejšie kartami na hudobnej scéne zamiešali nasledujúcim albumom Only Revolution (2009), ktorý bol nominovaný na prestížnu Mercury Prize. V nasledujúcom roku získali Biffy Clyro dve ocenenia v kategórii Najlepšia koncertná skupina, a to na NME Awards a Q Awards. Aktuálna novinka Opposites vyniesla trojicu hudobníkov na ich doterajší vrchol. Po osemnástich rokoch existencie kapely dobyli britský albumový rebríček.

V bratislavskom klube MMC sa tak o 20. h hudobníci predstavia počas zlatej éry svojej doterajšej kariéry. Trojicu stálych členov skupiny na koncertoch dopĺňajú aj gitaristi Mike Vennart a Richard Ingram. Predskakovať im bude formácia Dry the River.

Lístky na podujatie sa dajú kúpiť do 12. hodiny v predpredaji v sieti Ticketportal za 19 eur. Ak sa koncert nevypredá, je možné kúpiť ich aj na mieste za 25 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #rock #NME #Biffy Clyro