The Kinks opäť plánujú reunion

Členovia už nefungujúcej britskej kapely The Kinks opäť diskutujú o reunione skupiny, pričom tvrdia, že sú na dobrej ceste.

05.01.2014 16:00
web KINKS Foto:
Skupina The Kinks
debata

„Je to tak blízko, ako to doteraz ešte nikdy nebolo. Bol by som rád, ak by z toho vzišlo niečo dobré, nie smutné. Rád by som urobil niečo citlivé, umelecké a dôstojné. Všetko je možné, ak sa ľudia v určitý moment dokážu vhodne správať a naopak,“ uviedol bývalý spevák formácie Ray Davies.

„Povedal som Rayovi, že by to bola veľká škoda, ak by sme to nevyskúšali. Nemyslím si, že naša láska je oslabená,“ uviedol gitarista Dave Davies, brat Raya Daviesa. „Myslím, že by bolo výborné, ak by sme urobili niečo spoločne. Dúfam, že ja, Dave a Ray sa stretneme a uvidíme, či to myslíme vážne,“ dodal bubeník Mick Avory.

The Kinks vznikli v roku 1964 v Londýne. Na konte majú 24 štúdiových albumov, desiatky kompilácií a tiež živé nahrávky. Zatiaľ poslednú štúdiovku Phobia vydali v roku 1993, teda tri roky pred rozpadom kapely. Na konte majú hity ako You Really Got Me, All Day and All of the Night, Tired of Waiting for You, Sunny Afternoon, Waterloo Sunset, či Lola. V roku 1990 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 2010 zomrel pôvodný basgitarista formácie Pete Quaife. O reunione skupiny sa diskutuje už niekoľko rokov, formácia sa však doteraz nedala dokopy najmä pre zlé vzťahy medzi bratmi Daviesovcami.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Kinks #Ray Davies #Dave Davies #reunion