Art Garfunkel po štvrorročnej odmlke mieri na pódiá. Hlasivky ho už netrápia

Americký spevák Art Garfunkel opäť koncertuje po USA. Sedemdesiatdvaročný bývalý člen už nefungujúceho dua Simon & Garfunkel mal ostatné štyri roky problémy s hlasivkami. Hudobník však nedávno prezradil, že jeho hlas je v poriadku a že sa veľmi teší na nové koncerty. "Hlas je späť. Verím, že som sa už dostal z tej nepriazne osudu," uviedol spevák, ktorý v roku 2010 vďaka zdravotným problémom prestal fajčiť.

15.01.2014 07:00
Art Garfunkel Foto:
Art Garfunkel opäť koncertuje, jeho hlasivky sú v poriadku
debata

Arthur Ira Garfunkel sa narodil 5. novembra 1941. Preslávil sa práve v spomínanej formácii Simon & Garfunkel, v ktorej s ním pôsobil aj Paul Simon. Dvojica najskôr vystupovala pod názvom Tom & Jerry. Simon & Garfunkel majú na konte päť štúdioviek – Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970).

Medzi ich hity patria skladby ako The Sound of Silence, I Am a Rock, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge over Troubled Water či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010, kedy museli zrušiť naplánované turné a to práve pre Garfunkelove zdravotné problémy. Na konte majú niekoľko cien Grammy, pričom jednu získali za celoživotný prínos. V roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Garfunkel vydal od roku 1973 desať sólových albumov.

Zahral si tiež vo filmoch ako Hlava 22 (1970) či Bad Timing (1980). Vďaka snímke Telesné vzťahy (1971) si vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #spevák #comeback #koncerty #Art Garfunkel