Fanúšikovia Micka Jaggera sa jeho pamätí nedočkajú. Svet ich vraj nepotrebuje

Britský hudobník Mick Jagger odporúča fanúšičkám a fanúšikom, ktorí sa chcú dozvedieť viac o jeho minulosti, použiť webovú encyklopédiu Wikipedia. Sedemdesiatročný líder legendárnej kapely The Rolling Stones to povedal v rozhovore pre americký magazín The Hollywood Reporter.

24.01.2014 09:00
Mick Jagger Foto: ,
Mick Jagger
debata

„Myslím, že trh je preplnený rock'n'rollovými memoárami. Radšej by som robil niečo nové. Radšej by som nakrúcal nové filmy, nahrával novú hudbu, alebo by som vyrazil na turné. Ak chce niekto vedieť, čo som urobil v roku 1965, môže si to prečítať na Wikipedii a to dokonca zadarmo,“ uviedol Jagger, ktorý sa v súčasnosti ako spoluproducent podieľa na nakrúcaní životopisného filmu o zosnulom spevákovi Jamesovi Brownovi s názvom Get on Up.

Mick Jagger je jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších spevákov všetkých čias. S kolegami z The Rolling Stones Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávil 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Jagger, ktorý je otcom siedmich detí, má na konte tiež sólovky She's the Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993) a Goddess in the Doorway (2001).

debata chyba
Viac na túto tému: #memoáre #Mick Jagger #The Rolling Stones