Sme na pokraji bezvýznamnosti, tvrdí Bono z U2

Frontman írskej kapely U2 Bono vyhlásil, že jeho skupina sa momentálne nachádza na pokraji bezvýznamnosti. Päťdesiattriročný spevák to uviedol v rozhovore pre BBC Radio 1, keď sa ho moderátor Zane Lowe spýtal, či je pre nich v súčasnosti náročné zostať relevantnými.

05.02.2014 12:08
Bono Vox Foto: ,
Bono Vox.
debata

„Sme na pokraji bezvýznamnosti. Musíte nahrávať skladby, ktoré sú predovšetkým relevantné pre vás, pravdivo zaznamenať, čím práve prechádzate. Ak to má význam aj pre iných ľudí, tak je to úžasné. Ale to my nevieme,“ vyhlásil Bono, ktorý hovoril taktiež o inšpirácii pri nahrávaní ich pripravovaného nového albumu.

„Vrátili sme sa k prvotnému dôvodu, prečo sme chceli hrať v kapele. Počúvali sme Ramones a Kraftwerk, ich vplyv môžete počuť na našej novej skladbe Invisible. Otvorilo mi to nové dvere pri písaní textov,“ vysvetlil spevák s tým, že zatiaľ nepomenovaná štúdiovka by mala byť hotová o dva mesiace.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo, či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013) zložili pieseň Ordinary Love, ktorá získala Zlatý glóbus a má tiež nomináciu na Oscara. Spomínanú skladbu Invisible predstavili v nedeľu v reklame počas Super Bowlu.

debata chyba
Viac na túto tému: #U2 #Bono #Invisible