U.D.O. v Bratislave zahrá metalovú klasiku

Nemecké mesto Solingen je známe vďaka tvrdej oceli a tvrdej hudbe. Začiatkom 70. rokov tam Udo Dirkschneider s priateľmi založili skupinu Accept. V tých časoch každý slovenský a český metalista nosil na džínsovej bunde ich nášivku. Dirkschneider v sobotu 8.februára vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube so svojou skupinou U.D.O. a na koncerte určite zaznejú aj najväčšie hity Acceptu.

07.02.2014 07:00
32 podval UDO Foto:
Udo a jeho špeciálni hostia.
debata

Fanúšikovia so žartu hovoria, že U.D.O. je teraz viac Accept ako samotná skupina Accept, ktorá po odchode Dirkschneidera s prestávkami funguje doteraz. Niečo na tom je, pretože Accept sa po odchode Dirkschneidera vyvíjal vlastným smerom, kým Dirkschneider v U.D.O. charakteristickým hlasom jednoznačne pokračuje po ceste, na ktorú sa vydal už v prvej kapele. Accept predal od začiatku po celom svete 17¤000¤000 kusov albumov a hral hlavne v čase, keď v ňom pôsobil Dirkschneider, dôležitú úlohu vo vývoji silných žánrov speed metalu a power metalu.

Dirkschneider aj po 40 rokoch na scéne pokračuje v kariére a s U.D.O. už nahral 15 radových albumov, ktoré prijímajú fanúšikovia Acceptu, ale získal si nimi aj nové publikum. Od založenia sa zloženie skupiny menilo a zahrali si v nej aj Dirkschneiderovi bývalí spoluhráči z Acceptu.

Fanúšikovia sa teda v Bratislave určite dočkajú acceptovských hitov Starlight, Balls to the wall alebo Metal Heart či kultových skladieb U.D.O. They Want War, Man and Mashine a ďalších.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #U.D.O. #Accept #MMC