Na Sziget prídu Macklemore & Ryan Lewis, Jake Bugg aj Skrillex

Organizátori budapeštianskeho festivalu Sziget zverejnili ďalšiu várku hviezdnych mien, ktoré sa tento rok na akcii predstavia.

12.02.2014 09:00
Ryan Lewis (vľavo) a Macklemore Foto: ,
Ryan Lewis (vľavo) a Macklemore, štvornásobní držitelia Grammy, mieria na Sziget.
debata

K už ohláseným Queens of the Stone Age, Placebo, Klaxons či Calvinovi Harrisovi pribudla hiphopová dvojica Macklemore & Ryan Lewis, dubstepový dídžej a producent Skrillex či mladí britskí pesničkári Jake Bugg a Tom Odell. Festival sa tento rok bude konať od 11. do 18. marca, teda o týždeň neskôr, ako bývalo zvykom.

Americké hiphopové duo Macklemore & Ryan Lewis vzniklo pred piatimi rokmi a tvoria ho raper Macklemore a dídžej a producent Ryan Lewis. Debutový album Heist im tento rok vyniesol tri ceny Grammy – jednu za najlepší rapový album a dve za pesničku Thrift Shop. Pozornosť si dvojica získala aj singlom Same Love, ktorý podporuje zväzky párov rovnakého pohlavia. Pesničku duo predviedlo aj pred niekoľkými týždňami na udeľovaní Grammy a počas nej sa v priamom televíznom prenose zosobášilo vyše 30 homosexuálnych aj heterosexuálnych pá­rov.

Do Budapešti príde aj anglický pesničkár Jake Bugg. Doteraz vydal dva úspešné albumy, na treťom pracuje. Na festivale zaspieva aj ďalší mladý britský talent Tom Odell. Vlani získal na Brit Awards cenu kritikov, tento rok sa spolu s Buggom uchádzajú na rovnakých cenách o titul pre najlepšieho britského sólového hudobníka. Spoločné majú aj to, že obaja so svojimi debutmi dobyli britskú albumovú hitparádu. A z Británie do Budapešti v lete pricestuje aj Michael Kiwanuka, ktorého prirovnávajú aj k Randymu Newmanovi či Otisovi Reddingovi. V roku 2012 debutoval albumom Home Again, za ktorý získal nomináciu na prestížnu Mercury prize.

Medzi ďalšími hosťami festivalu bude aj Skrillex, ktorý patrí medzi najvýraznejšie postavy dnešnej elektronickej scény, nemecké hiphopové kvarteto Die Fantastischen Vier či americké duo Darkside. To podľa organizátorov poteší nielen fanúšikov elektroniky, ale aj džezu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sziget #hudobný festival #Queens of the Stone Age #Skrillex #Klaxons