Rakúske festivaly hlásia ďalšie hviezdy

Rakúsky festival Frequency, ktorý bude od 13. do 16. augusta v Sankt Pöltene asi 150 kilometrov od Bratislavy, oznámil ďalšie hviezdne mená. Účinkujúcich zverejnil aj festival Urban Art Forms, ktorý bude od 3. do 5. júla takisto v rakúskom Grazi a nové mená pribudli aj do programu festivalu Nova Rock.

20.02.2014 17:00
Imagine Dragons Foto:
Na rakúskom festivale Frequency sa tento rok predstavia aj americkí Imagine Dragons.
debata

Organizátori Frequency už pred časom potvrdil koncerty kapiel ako Queens of the Stone Age, Placebo, Blink 182, Parov Stelar Band, hiphopového dua Macklemore & Ryan Lewis čí dídžeja a producenta Skrillexa. Teraz do festivalovej zostavy pribudla napríklad americká indie formácia Imagine Dragons, ktorú magazín Bilboard či televízna stanica MTV označili za nováčika roka 2013, na minuloročných American Music Awards získali cenu pre najobľúbenejšieho umelca alternatívneho rocku a najnovšie im do zbierky pribudla aj Grammy za najlepší rockový výkon. Magazín NME však kapelu s hitmi Radioactive či On The Top of The World nominoval v kategórii najhorších kapiel roka. Tak si vyberte.

Na Frequency príde aj formácia britského rebelanta Peta Dohertyho Babyshambles, škótska rocková kapela Biffy Clyro, francúzsky hudobník Woodkid, londýnske popové kvarteto Bastille či Pendulum so svojím dídžejským setom.

Festival Nova Rock, ktorý sa od 13. do 15. júna koná v areáli Pannonia Fields pri Nickelsdorfe, iba 40 kilometrov od Bratislavy, láka na mená ako Iron Maiden, Black Sabbath či Prodigy. Už skôr tiež prezradil, že návštevníci jeho jubilejného, 10. ročníka sa môžu tešiť na vystúpenia dánskych metalistov Volbeat, Američanov Avenged Sevenfold, o dávku reggae a dancehallu sa postará nemecká formácia Seed a zahrajú aj Soundgarden, Megadeth, Mando Diao či The Offspring. Včera do programu pribudla aj Sepultura, americký spevák a gitarista Ed Kowalczyk, losangeleskí heavymetalisti Black Label Society či mexická ska kapela Panteón Rococó.

Na júlový festival Urban Art Forms do Grazu zase mieria Fatboy Slim, divoký americký electro houseový dídžej Steve Aoki, britské elektronické duo Chase & Status či dánska popová skupina The Asteroids Galaxy Tour. Prídu aj Knife Party, dídžej Rusko či Stereo MCs s dídžejským setom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #hudobný festival #Nova Rock #Frequency