Bermudská reggae hviezda Collie Buddz príde na Uprising

Siedmy ročník festivalu Uprising prinesie v auguste nefalšované pozitívne vibrácie na bratislavské Zlaté piesky. Prvým ohláseným headlinerom je jamajská legenda Jimmy Cliff, ktorého v programe festivalu doplní mladší kolega z ešte menšieho ostrova. Reggae hviezda Collie Buddz priletí priamo z Bermúd, osamoteného ostrovčeka v Atlantiku.

02.03.2014 09:00
Collie Buddz Foto:
Sympatický Collie Buddz príde na Uprising priamo z Bermúd.
debata

Collie Buddz, vlastným menom Collin Harper, patrí k najvýraznejším reggae umelcom ostatných rokov. S debutovým albumom z roku 2007 dobyl Billboard Reggae Chart a zamieril si to aj na prvé miesta hudobných rebríčkov po celom svete, od Japonska cez Nemecko až do Ameriky. Prvý hit Come Around zremixoval s interpretmi ako Busta Rhymes, G-Unit, Shaggy a Cypress Hill. Nasledovali hymny Tomorrow's Another Day, Blind To You či Mamacita a Collie Buddz sa zaradil medzi najvplyvnejších bielych reggae hudobníkov na planéte. Jeho unikátna kombinácia žánrov ako hip-hop, soca a dancehall s vždy prítomným nádychom moderného roots reggae (tzv. new roots) si podmanila fanúšikov po celom svete a jeho hity bežne počuť na slnečných plážach, či na parties v kluboch.

Medzi jeho podporovateľov patrí aj reggae dídžej veterán Sir David Rodigan z Londýna a legendárny newyorkský sound Massive B. Zo spolupráce treba spomenúť napríklad aktuálnu skladbu She Still Loves Me s americkými SOJA, Smoke The Weed so Snoop Lion-om (aka Snoop Dogg), Never Good Enough s Major Lazer a množstvo singlov a remixov s interpretmi ako Beyoncé, Kid Cudi, Paul Wall, Lil Wayne či Sean Paul.

Uprising Reggae Festival sa koná 22. a 23.augusta v Bratislave a organizátori na tento ročník pripravujú rôzne novinky a vylepšenia. V predaji sú permanentky, spolu s ostatnými informáciami si ich fanúšikovia nájdu na stránke festivalu uprising.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Uprising #Zlaté piesky #hudobný festival #reggae #Collie Buddz