Na Pohodu príde aj Gilles Peterson

Na 18. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční od 10. do 12. júla na trenčianskom letisku, vystúpi aj švajčiarsko-francúzsky dídžej Gilles Peterson. Organizátori podujatia to oznámili na oficiálnej webstránke festivalu www.pohodafestival.sk.

04.03.2014 07:00
Gilles Peterson Foto:
Dídžej Gilles Peterson.
debata

Štyridsaťdeväťročný Peterson je rodákom z francúzskeho Caen, no vyrastal v Londýne. Hudobnú kariéru začínal ako dídžej na pirátskych rozhlasových staniciach, v rokoch 2007 až 2012 mal vlastnú reláciu Worldwide na BBC Radio 1, momentálne ju vysiela na BBC Radio 6 Music. Stál pri zrode viacerých žánrov ako acid jazz alebo nu jazz a riadi viacero hudobných vydavateľstiev. Na Pohode predstaví svoj nový projekt Braziu City. Rovnomenný album, ktorý nahrával v Riu de Janeiro spoločne s miestnymi hudobníkmi, vydá v máji.

Účasť na Pohode už skôr potvrdili aj Tame Impala, Moderat, Suede, Kraftwerk, Disclosure, Mogwai, Tricky, Azealia Banks, The Afghan Whigs, Never Sol, Putan Club, Tricot, Jana Kirschner, Ivan Mládek a Banjo Band, Katarzia, Repetitor, Esazlesa, Bachtale Apsa, Korben Dallas, ČAD, Slobodná Európa, Seward, Molotov Jukebox, Fatoumata Diawara s Robertom Fonsecom, Jambinai, A Tribe Called Red, Manu Delago Handmade, Bemet, Chinawoman, Lolamarsh, Repetitor, Helfer, Analogik, Oratnitza, Walter Schnitzelsson, Talkshow, The Global Optimistic, Škvíry & Spoje, Herzog Herzog, Autumnist, WWW alebo spoločný projekt bubeníka Martina Valihoru s rapperom Vecom.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobný festival #Pohoda 2014 #Gilles Peterson