Na festival BA City Beats prídu aj kapely z Islandu a Izraela

Na druhom ročníku mestského festivalu BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna v Bratislave, vystúpi aj islandská formácia Sísý Ey a Tamir Grinberg Trio z Izraela. Prvá menovaná skupina zahrá v noci z 21. na 22. júna na afterpárty po druhom festivalovom dni v klube Loft!, ta druhá sa predstaví v piatok 20. júna priamo v hlavnom dejisku podujatia - na Pláži pod Ufom.

01.04.2014 12:05
Formácia Sísý Ey Foto:
Formáciu Sísý Ey tvoria tri sestry a dídžej a producent Oculus.
debata

Formáciu Sísý Ey tvoria tri sestry a dídžej a producent Oculus, pričom hrajú housovú hudbu doplnenú o ženské vokály s dôrazom na vizuálnu stránku vystúpení. Ich prvým výraznejším úspechom je singel Ain't Got Nobody. „Sísý Ey sme si vypočuli a pozreli na showcase festivale Eurosonic v holandskom Groningene. Po ich vystúpení sme za nimi prišli do šatne a spýtali sa, či by si nechceli zahrať na Slovensku. Boli veľmi prekvapení, že sme o nich ihneď prejavili záujem, no zároveň nadšene súhlasili. Dostať sa na nový trh je pre mladú, začínajúcu kapelu nesmierne náročné, a preto sme radi, že sme im ukázali, že to ide,“ uviedol za organizátorov festivalu Ján Papač.

Tamir Grinberg si za svoju tvorbu a skladby ako I Was Made To Love Her alebo Telephone Blues už vyslúžil označenia ako najlepší izraelský bluesman a tiež nový Otis Redding. “Tamira sme objavili v Jeruzaleme a jediné, nad čím sme uvažovali bolo to, v akej zostave u nás vystúpi. Existovalo viacero možností, hráva aj s väčšou kapelou a tiež sám, tak sme zvolili zlatú strednú cestu a predstavíme ho v triu,” dodal Papač.

Headlinerom festivalu BA City Beats je anglický spevák John Newman, okrem neho organizátori už potvrdili účasť britského speváka a gitaristu Finka, nemeckej formácie Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom a britskej soulovej speváčky Lulu James. Permanentky na podujatie, ktoré 19. júna v Aegon aréne Národného tenisového centra predznamená koncert Jamieho Culluma, sú v predaji na webstránke www.bacitybeats.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hudobný festival #BA City Beats