Nové skladby predstaví Mňága a Žďorp na Slovensku

Pripravovaný album s názvom Made in China plánujú hudobníci z Mňágy a Žďorp nahrať v Pekingu. Momentálne sa však kapela s takmer tridsaťročnou históriou stále nachádza v Európe. Novinky aj známe skladby predstaví šestica slovenskému publiku, a to konkrétne v Bratislave, Nitre, Prešove a Žiline. Prvý koncert odohrá formácia už tento štvrtok v bratislavskom KC Dunaj.

03.04.2014 12:54
32 podval mnaga a zdorp Foto:
Mňága a Žďorp vystúpi na Slovensku najbližšie vo štvrtok v bratislavskom KC Dunaj.
debata

Piesne českej alternatívnej skupiny budú znieť naživo aj v menej známych podobách. „Niektoré staršie pesničky hráme v iných aranžmánoch, ktoré viac odpovedajú tomu, kto v kapele hrá dnes,“ vysvetľuje líder formácie Petr Fiala. Mňága a Žďorp má na konte hity ako Hodinový hotel alebo I cesta může být cíl. Na scéne sa pohybuje už 27 rokov.

„Časom sa všetko usadilo a my sme si našli svoje miesto na scéne a svoj vlastný spôsob existencie, ktorý nám absolútne vyhovuje,“ hovorí Fiala. „Stále je to dobrodružné a zábavné. Tiež to však zahŕňa veľa práce. Nič sa nestane len tak samo od seba. Človek sa do hudby musí vedieť ponoriť a musí chcieť svoje nápady dotiahnuť do konca. Neviem komu, ale ďakujem za tento spôsob života. V dvadsiatich rokoch som nevedel, čo so sebou, a teraz, pár týždňov pred päťdesiatkou, si hovorím: skvelé!“

Dôvod, prečo sa skupina Mňága a Žďorp fanúšikom neopočúvala, vidí Fiala práve v tom, že nikdy nebola trendovou kapelou, ale vždy si držala svoj zvuk.

Zmenu v štýle nechystajú hudobníci z Valašského Meziříčí ani pri pripravovanom dvanástom albume. Nahrávka Made in China síce názov už má, na realizáciu svojich nápadov však skupina stále čaká. Pesničky totiž plánuje nahrať v Pekingu. Na podporu vyzýva na svojej stránke fanúšikov. Ak sa im podarí nájsť dostatok financií čakajú ich čínske štúdiá a tiež niekoľko koncertov.

Mňága a Žďorp sa formovala od roku 1983, najskôr pod názvom Slepé střevo, pričom jej členovia pôsobili aj v iných projektoch. Tie však zanikli a od roku 1987 sa hovorí už len o skupine Mňága a Žďorp. V roku 1991 vydali hudobníci svoj debutový album Made in Velmez, na ktorom sa nachádza napríklad hit Hodinový hotel, ktorým sa kapela dostala do povedomia verejnosti.

Podrobnejšie informácie o koncertoch sú dostupné na stránke www.mnaga.cz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #KC Dunaj #Mňága a Žďorp