Kapela Hole obnovila činnosť v najznámejšej zostave

Formácia spolu začala hrávať v zostave Courtney Love, Eric Erlandson, Patty Schemel a Melissa Auf der Maur.

04.04.2014 07:00
Courtney Love Foto:
Speváčka a gitaristka Courtney Love
debata

Americká kapela Hole obnovila činnosť v najznámejšej zostave. Speváčka a gitaristka Courtney Love v rozhovore pre britský magazín The Quietus prezradila, že začala opäť hrávať s gitaristom Ericom Erlandsonom, bubeníčkou Patty Schemel a basgitaristkou Melissou Auf der Maur. „V ostatnom týždni sme spolu hrali tri alebo štyri razy,“ dodala Love, ktorá koncom minulého roka na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zverejnila spoločnú fotografiu s Erlandsonom, ku ktorej pripísala, že „rok 2014 bude veľmi zaujímavý“.

Hole vznikli v roku 1989 v Los Angeles. Debutový album Pretty on the Inside vydali v septembri 1991. Druhý počin Live Through This (1994) vyšiel len sedem dní po tom, ako sa zastrelil manžel Love Kurt Cobain z už nefungujúcej skupiny Nirvana. Na albume, ktorý obsahuje aj skladby ako Miss World, Violet, Asking for It či Rock Star, hrala aj už zosnulá basgitaristka Kristen Pfaff. Tretiu štúdiovku Celebrity Skin (1998) vydali v súčasnej zostave.

Vďaka nahrávke, ktorá ponúka piesne ako Celebrity Skin, Malibu či Awful, získali štyri nominácie na Grammy. Hole potom vydali ešte album Nobody's Daughter (2010). V roku 2012 Love vyhlásila kapelu za „mŕtvu“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hole #Courtney Love #Eric Erlandson #Patty Schemel