Slobodná Európa oslavuje štvrťstoročie novým albumom

Jedenásť rokov od svojej poslednej štúdiovky vydala Slobodná Európa album Štvorka v priliehavom termíne 4. 4. 2014. Formácia, ktorá je na scéne už 25 rokov predstaví novinku aj na turné. Do konca leta má zatiaľ naplánovaných dvadsať koncertov, pričom prvý z nich, spojený s krstom, sa uskutoční už v piatok 11. apríla v bratislavskom klube MMC.

11.04.2014 12:34
Slobodná Európa Foto:
debata

Ako opisuje svoju existenciu samotná kapela, okrem štyroch štúdiových albumov, zhruba trinástich videoklipov a okolo 900 koncertov má Slobodná Európa na svedomí aj tisíc škandálov a mýtus rokenrolovej legendy. Fakt, že aj dnes zostávajú hudobníci verní svojej povesti, dokazujú svojimi energickými vystúpeniami aj provokatívnymi skladbami.

Kapela, ktorá za roky na punkovej a rockovej scéne získala punc legendy, vydanie albumu avizovala už dávnejšie, fanúšikovia sa však dočkali až v týchto dňoch. Dvanásť skladieb s pilotným singlom Stredná trieda je aktuálne aj oslavou ich štvrťstoročnice. Formácia v zložení Whisky – spev, Jeho Skromnosť Svetozár Korbeľ – gitara, Braňo "Temo“ Černák – gitara, Martin "Žumo“ Zimanyi – basa a Ďuro Černý – bicie ju oslávi vo veľkom štýle.

Dnešný koncert totiž doplní Slobodná Európa aj o bývalých členov Braňa Alexa, Petra "Oziho“ Hurtiga, Romana "Čunďa“ Čunderlíka, Tomáša "Tuleňa“ Vojteka a Juraja Vitéza. Na jednom pódiu s nimi vystúpia aj špeciálni hostia. Chýbať medzi nimi nebude Laco Lučenič, Peci Uherčík ani Marián Varga, ktorý novinku zároveň pokrstí.

Album Štvorka vyšiel u vydavateľa Warner Music Czech Republic, dostupný je vo vybraných kamenných obchodoch a e-shopoch. Koncom mesiaca sa objaví aj na portáloch iTunes, Google Play, Deezer, MusicJet či Spotify. Kapela plánuje v najbližšej dobe aj vinyl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #nový album #Slobodna Európa #Štvorka