Wilsonic sa uskutoční 6. júna v Ateliéri Babylon

Festival Wilsonic sa tento rok bude konať v piatok 6. júna v bratislavskom Ateliéri Babylon. Line-up podujatia a informácie o predpredaji vstupeniek oznámia organizátori budúci týždeň.

08.05.2014 12:00
debata

„Berieme do úvahy udalosti uplynulého roka, Wilsonic sme preto v tomto ročníku pripravili v kompaktnejšej klubovej podobe. Jeho skromnejší formát – nezávislý od rozmarov počasia a v menšej miere od možností sponzorov – je na jednej strane určený skalným nadšencom a sympatizantom značky Wilsonic. Festivalová dramaturgia však ponúka priestor na zoznámenie sa so značkou aj novým návštevníkom a mladšej generácii, čím zároveň zostávame verní svojmu mottu: reflecting future,“ uviedli organizátori na svojej oficiálnej webstránke.

Wilsonic je hudobný festival, ktorý prezentuje aktuálne trendy nielen z oblasti elektronickej hudby. Prvý raz sa uskutočnil v roku 2000, v roku 2002 mal prestávku, no potom pokračoval až do roku 2009. Z malej akcie pre hudobných fajnšmekrov sa rokmi stala medzinárodne uznávaná značka. Na podujatí vystúpili stovky interpretov z viac ako dvadsiatich krajín sveta a každoročne ho navštevovalo niekoľko tisíc ľudí. V roku 2009 bol Wilsonic nominovaný na European Festival Award v kategórii Najlepší malý festival. V roku 2012 sa po trojročnej prestávke uskutočnil 15. a 16. júna v Design Factory Garden, vlani sa mal konať 7. a 8. júna v areáli Divoká voda v bratislavskom Čunove, no pre nízky počet predaných vstupeniek ho zrušili. Napokon sa však uskutočnil v menšej, klubovej verzii 8. júna v Refinery Gallery v areáli Slovnaftu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #festival #Ateliér Babylon #Wilsonic