Presne o mesiac vyjde reedícia albumu Monty Python Sings

Britské komediálne zoskupenie Monty Python zverejnilo Lousy Song. Novinka, na ktorej spolupracovali Eric Idle a už zosnulý Graham Chapman, sa bude nachádzať na očakávanej reedícii albumu Monty Python Sings z roku 1989. Nahrávku s názvom Monty Python Sings (Again) by mali uviesť na trh 9. júna, pričom bude obsahovať aj ďalšie doteraz nezverejnené piesne či nové skladby.

09.05.2014 16:00
Monty Python Press Conference Foto:
Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam a John Cleese z Monty Python. Šiesty člen, Graham Chapman, zomrel v roku 1989.
debata

Formácia tiež plánuje 30. júna vydať Monty Python's Total Rubbish: The Complete Collection. Novinka ponúkne deväť albumov, ktoré vyšli vo Veľkej Británii, a to na cédečkách aj vinyloch, ale aj knihu s predhovorom Michaela Palina a s archívnymi fotografiami skupiny.

Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones sa pripravujú na sériu vystúpení, ktoré sa budú konať v júli v londýnskej O2 aréne. Vstupenky na prvé ohlásené podujatie, ktoré sa uskutoční 1. júla, sa podľa organizátorov vypredali za približne 43,5 sekundy. Členovia formácie oznámili, že fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na mix starých skečov, ale aj na nový materiál. O réžiu sa postará 71-ročný Idle. Publikum podľa neho môže očakávať zmes komédie, pátosu a hudby.

Predstavitelia šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 – 1974) sa za posledných 20 rokov spoločne predstavili len výnimočne, napríklad v roku 1998 na americkom Aspen Comedy Festivale. Prvú epizódu šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona odvysielala televízia BBC 5. októbra 1969. Na konte majú tiež snímky ako Monty Python a Svätý Grál (1975) či Monty Python: Zmysel života (1983). Šiesty člen zoskupenia Graham Chapman zomrel 4. októbra 1989.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Monty Python #Lousy Song #reedícia albumu