Katy Perry predvedie v Bratislave hity aj kostýmy

Popová speváčka Katy Perry oznámila európske termíny svojho svetového turné. V rámci neho zavíta začiatkom budúceho roka aj do Bratislavy.

02.06.2014 10:48
Katy Perry Foto: ,
Speváčka Katy Perry vystúpi vo februári 2015 v Bratislave.
debata

Katy Perry patrí medzi najhorúcejšie mená svetovej popovej scény, čo dokazuje množstvo hitov a milióny predaných albumov. Jej hlas znie pravidelne aj zo slovenských rádií a o to príjemnejšia je správa, že Bratislava nebude chýbať medzi zastávkami jej aktuálneho turné. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Kalifornie potvrdila, že v piatok 27. februára 2015 vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Ružový leopard, Cleopatra aj prasa. Perryovej vystúpenie je podľa svetových médií nabité extravagantnými kostýmami a farbami. „Hravá šou je silným odkazom lásky jej fanúšikom,“ napísal britský Telegraph. Speváčka na pódiu vystrieda až deväť oblekov, pričom niektoré pasáže sú údajne inšpirované slávnym muzikálom Cats.

The Prismatic World Tour je treťou svetovou koncertnou šnúrou Katty Perry. V rámci nej vystúpi v Európe, Severnej Amerike aj Austrálii a Oceánii, dokopy odohrá 46 koncertov. Hlavnou motiváciou pophviezdy bolo predstaviť svoj štvrtý album Prism, ktorý vyšiel minulý rok a debutoval na prvej priečke na iTunes v 97 krajinách sveta. Ani nie za pol roka sa ho predalo viac ako šesť miliónov kusov. Obsahuje hity ako Roar, Birthday alebo Unconditionally. Všetky by mali zaznieť aj na bratislavskom koncerte. "Turné bude fantastické. Vždy sa to snažím dotiahnuť na ďalší level. Myslím si, že ľudia pochopia, aké to turné bude, keď si vypočujú moju aktuálnu hudbu,“ povedala speváčka v rozhovore pre Entertainment Weekly.

Turné odštartovala speváčka začiatkom mája v Belfaste v Severnom Írsku. Pre veľký záujem musela pridať ešte niekoľko koncertov vo Veľkej Británii a najbližšie ju čakajú USA a Kanada. Z tejto časti šnúry pôjde veľká časť zárobku charitatívnym organizáciám.

Katy Perry sa v prvej lige popovej scény pohybuje sedem rokov, na konte však má dosť veľa hitov na to, aby z nich poskladala solídnu šou. Setlist vystúpenia zverejnila na svojom profile na Instagrame. Odznieť by malo dvadsaťtri pesničiek, pričom úvodnou skladbou je nedávny singel Roar. Veľkolepú šou zakončí Američanka hitom Firewalks. Jedna časť vystúpenia bude akustická. Zaujímavosťou je tiež, že na pódiu predvedie aj Madonninu pesničku Vogue.

Vstupenky sa dostanú do predaja 4. júna o 10. h. Perry sa v rámci Prismatic World Tour ukáže aj v Prahe (23. februára, O2 aréna) a vo Viedni (26. februára, Stadthalle). Viac informácií sa dozviete na jej stránke katyperry.com alebo na xl.sk.

V Bratislave vystúpia aj ďalšie veľké hviezdy popového neba ako Kylie Minoque, alebo James Blunt.

Zahraničné hviezdy na Slovensku

  • Jamie Cullum, 19. 6., Bratislava, NTC
  • Billy Idol, 20. 6., Bratislava, NTC
  • Bob Dylan, 27. 6., Košice, Steel aréna
  • Hugh Laurie, 21. 7., Bratislava, NTC
  • Dream Theater, 25. 7., Bratislava, NTC
  • Joss Stone, 27. 7., Bratislava, Refinery
  • Buena Vista Social Club, 28. 7., Bratislava, NTC
  • Bonobo, 13. 8., Bratislava, NTC
  • Il Divo, 27. 9., Bratislava, Zimný štadión
  • Ennio Morricone, 6. 10., Bratislava, Zimný štadión
  • Joan Baez, 11. 10., Bratislava, NTC
  • Kylie Minogue, 19. 10., Bratislava, Zimný štadión
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Katy Perry #Prismatic World Tour