Stradivárky v Dóme sv. Martina

Huslisti Dalibor Karvay, Pavol Bogacz a violončelista Peter Baran v utorok 17. júna v bratislavskom Dóme sv. Martina zahrajú na nástrojoch starých majstrov. Sólistov bude na koncerte sprevádzať Komorný orchester Sinfonietta Bratislava pod vedením Pavla Bogacza ml.

17.06.2014 13:54
debata

„Svoju premiéru na koncerte slovenských virtuózov zažijú vzácne hudobné nástroje vyrobené v 17. a 18. storočí v Taliansku. Legendárne nástroje z dielní A. Stradivari, A. H. Amati, L. Amici, ktoré sa vďaka svojej dokonalosti stali vzorom pre všetkých husliarov až po súčasnosť, pri tejto príležitosti zapožičali viaceré zahraničné zbierky. Na koncerte sa rozozvučia okrem iných aj stradivárky husľového Maestra Leopolda Auera, slávneho učiteľa tých najväčších husľových virtuózov 20. storočia – J. Heifetza, M. Elmana, N. Milsteina a mnohých ďalších,“ píšu organizátori.

Na koncerte so začiatkom o 19. h, na ktorý je voľný vstup, zaznejú diela od I. Zeljenku, T. Albinoniho, J. S. Bacha, A. Vivaldiho, N. Paganiniho či B. Bartóka. Okrem spomínaných hudobníkov na koncerte vystúpi aj talentovaný 13-ročný huslista Ferdinand Slezák, ktorý sa predstaví na víťazných husliach zo súťaže Violino Arvenzis 2011 z dielne M. Osia. Koncert je súčasťou festivalu talianskej kultúry Dolce vitaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #stradivárky #Dolce vitaj #Dalibor Karvay #Pavol Bogacz #Peter Baran