Pink Floyd by mali na jeseň vydať nový album

Album The Division Bell, ktorý minulý mesiac oslavoval dvadsať rokov od vydania, nemusí byť posledný v ich zbierke. Na internete unikli informácie, že formácia Pink Floyd príde na jeseň s novinkou.

06.07.2014 15:41
pink floyd Foto:
Pink Floyd (zľava Richard Wright, Roger Waters, Nick Mason a David Gilmour) patria medzi najznámejšie skupiny rockovej histórie.
debata

O tom, že nahrávka s názvom The Endless River by sa mala dostať na verejnosť, napísala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter Polly Samson, manželka gitaristu a speváka Davida Gilmoura. Od soboty, keď informáciu zverejnila, sa šíria médiami dohady.

Správy o novom albume neskôr potvrdila aj speváčka Durga McBroom-Hudson, ktorá v 80. a 90. rokoch spolupracovala s Pink Floyd ako sprievodná vokalistka. McBroom-Hudson zverejnila na svojej facebookovej stránke fotografiu z nahrávacieho štúdia, pričom uviedla, že pôjde o doteraz nevydané skladby, na ktorých začali pracovať pred dvadsiatimi rokmi počas nahrávania albumu The Division Bell (1994).

Na novinke sa preto podieľal aj Richard Wright, ktorý v roku 2008 podľahol rakovine. Hovorca kapely následne pre britský denník The Sun uviedol, že album naozaj vyjde, no zdôraznil, že skupina k nemu neabsolvuje žiadne turné. Gilmourov manažér naznačil, že oficiálne vyhlásenie o novom albume by malo vyjsť už dnes.

Začiatkom deväťdesiatych rokov kapela tvorila bez zakladajúceho člena Rogera Watersa. Je teda pravdepodobné, že na The Endless River spolupracovala vtedajšia zostava zložená z trojice hudobníkov – David Gilmour, Richard Wright a Nick Mason.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Pink Floyd #Division Bell