Faith No More vydajú nový album po 18 rokoch

"Dúfam, že to nebude znieť ako hudba partie päťdesiatnikov, ktorými v konečnom dôsledku sme," vyhlásil pre magazín Rolling Stone basgitarista Bill Gould. Kalifornská skupina, ktorá definovala nový zvuk rockovej a metalovej hudby z prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch potvrdila, že novinka by mala vyjsť v roku 2015.

03.09.2014 11:57
faith no more Foto:
Z rockerov Faith No More sú už päťdesiatnici.
debata (1)

Priania fanúšikov Faith No More boli vypočuté. Ikonická formácia na čele s Mikeom Pattonom prichádza po osemnástich rokoch s novým albumom. Dohady, ktoré sa objavili po reunione kapely sa tak naplnili. Album by mal vyjsť podľa Rolling Stone nabudúci rok v apríli. Hudobníci odmietli spoluprácu s veľkými vydavateľstavmi a nahrávať ho budú „po svojom“ vo vydavateľstve frontmana Pattona.

Ešte skôr však pätici vyjde singel s názvom Motherfucker, ktorý premiérovo zaznel už v júli v Londýnskom Hyde Parku. Jeho limitované edícia sa dostane do predaja 28.novembra. Muzikanti by mali o rok s novinkou vyraziť aj na turné.

Faith No More získali komerčný úspech vďaka svojim prvým dvom nahrávkam so spevákom Mikeom Pattonom – The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Kapela sa rozpadla v roku 1998, ale koncertovať začala opäť po 11 rokoch. Celosvetovo predala viac ako desať miliónov albumov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Faith No More #Mike Patton