Hollywood, Lyon, Chambéry

Umelec "elektrizujúci publikum svojou interpretáciou nasýtenou emóciou i vzruchom, ktorému pokora voči hudbe a majstrovstvo nikdy nedovoľujú skĺznuť do rutiny".

29.09.2014 09:00
bhs Foto:
Orchestre national de Lyon
debata

Charakteristika, ktorú si svojou virtuozitou vyslúžil francúzsky huslista Renaud Capucon. Rodák zo Chambéry získal prvé ocenenia už ako poslucháč parížskeho konzervatória, na nemeckých štúdiách pribudla Cena Berlínskej akadémie umenia. Mimoriadny talent mu skoro vyniesol uznanie a spoluprácu s prestížnymi orchestrami.

S francúzskym Orchestre national de Lyon uvedie v pondelok na Bratislavských hudobných slávnostiach Koncert pre husle a orchester D dur Ericha Wolfganga Korngolda. Skladateľ, ktorý už ako štrnásťročný stál na piedestáli slávy a obdivu, získal ako emigrant v Hollywoode Oscara za hudbu k filmu Dobrodružstvá Robina Hooda. Vo svojom hudobnom koncerte, ktorý venoval manželke slávneho skladateľa Alme Mahler, ospieval všetky krásy a pôžitky sveta, aj večnú túžbu. Kombinácia predlohy s Capuconovou elektrizujúcou emocionalitou ponúkne nevšedný zážitok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #husle #BHS 2014 #Renaud Capucon