Courtney Love získala rolu v experimentálnej opere

Americká hudobníčka Courtney Love získala jednu z hlavných úloh v pripravovanej experimentálnej opere s názvom Kansas City Choir Boy.

04.10.2014 12:00
Courtney Love Foto:
Speváčka a herečka Courtney Love
debata

Hudobný projekt uvedú v januári počas festivalu v newyorskom kultúrnom centre Here. „Vždy ma fascinovala. Milujem jej hlas. Myslím, že je skvelá herečka,“ uviedol autor opery Todd Almond, ktorý v predstavení stvárni hlavnú mužskú rolu. „Páči sa mi koncept, a taktiež hudba. Stále si ju púšťam,“ uviedla pre denník The New York Times 50-ročná interpretka.

Ako uviedol Almond, operu zložil pred ôsmimi rokmi v jednom hoteli v Kansas City. Hoci pôvodne šlo o samostatné skladby, hudobník si uvedomil, že spolu hovoria príbeh. „Stala sa z nich hra o zamilovanom páre žijúcom na Stredozápade USA. No potom si žena uvedomí, že jej osud je iný a ide za ním,“ prezradil Almond, ktorý dielo nepovažuje za klasickú operu. „Je to skôr skupina skladieb, ktoré hovoria príbeh. Píšem muzikály, píšem divadelné hry, a skladám to, čo označujem ako opera, ktorú považujem za formu otvárajúcu myseľ protagonistov a tiež poslucháčov,“ vysvetlil skladateľ.

Courtney Love sformovala v roku 1989 kapelu Hole a vďaka albumom ako Live Through This (1994) či Celebrity Skin (1998) si získala priazeň verejnosti i kritiky. V roku 1997 ju nominovali na Zlatý glóbus za výkon v snímke Ľud verzus Larry Flynt (1996). Pre jej závislosť od drog a výstredné správanie sa mala opakovane problémy so zákonom. Jej manžel, frontman kapely Nirvana, spáchal v roku 1994 samovraždu. Ich 21-ročná dcéra Frances Bean Cobain je jediným potomkom legendárneho hudobníka. Love momentálne pracuje na nasledovníkovi jedinej sólovej štúdiovky America's Swe­etheart (2004). Dátum vydania ani názov albumu však zatiaľ neprezradila.

debata chyba
Viac na túto tému: #opera #Kurt Cobain #Courntey Love