O European Festival Award bojujú štyri slovenské podujatia

O European Festival Award bojujú tento rok aj slovenské podujatia Uprising Reggae Festival, Bažant Pohoda, Waves Bratislava a Grape festival. Prvé dva nominovali v kategórii Najlepší stredný festival (s počtom 10-tisíc až 39 999 návštevníkov a návštevníčok).

08.10.2014 07:00
33 grape Foto:
O trofej European Festival Award zabojuje aj slovenský Grape a tri ďalšie tuzemské festivaly.
debata

Grape súťaží v kategórii Najlepší malý festival (do 10-tisíc ľudí) a Waves Bratislava sa bude o ocenenie uchádzať v kategórii Najlepší indoorový festival. Hlasovanie odštartovalo v pondelok a uzavrú ho 17. októbra, pričom o postupujúcich do ďalšieho kola rozhodnú členovia odbornej poroty i verejnosť. Hlasujúci môžu získať dve VIP vstupenky na každý z ocenených festivalov.

V kategóriách ako Najlepší veľký festival (s viac ako 40-tisíc ľuďmi), Najlepší nový festival, Najlepší európsky line-up, Headliner roka, Nováčik roka a Hit roka Slovensko zastúpenie nemá. O titul Najlepší veľký festival sa uchádzajú napríklad český Colours of Ostrava, rakúsky Frequency Festival či maďarský Sziget. Posledný menovaný nominovali spolu s poľským Open'er Festivalom a britským Glastonbury aj v kategórii Najlepší európsky line-up. Najlepším headlinerom sa môžu stať napríklad Arctic Monkeys, Imagine Dragons, Jack White, Macklemore & Ryan Lewis, Outkast či Stromae, ktorého nominovali aj v kategórii nováčikov. O titul Hit roka sa uchádzajú okrem iných aj už spomínaný Stromae so skladbou Papaoutai, Pharrell Williams s piesňou Happy, Ellie Goulding so singlom Burn alebo Calvin Harris a jeho nahrávka Summer.

Bližšie informácie o nominovaných podujatiach a interpretoch, ako aj ich úplný zoznam, sú dostupné na webstránke eu.festivalawar­ds.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Grape #Waves #Uprising Reggae Festival #European Festival Award