YouTube musel zmeniť sofvér - na úspech videa Gangnam Style bol prikrátky

Úspech piesne Gangnam Style juhokórejského rappera PSY donútil internetový server YouTube zmeniť softvér. Počet zhliadnutí tohto celosvetového hitu už totiž presiahol doteraz maximálnu možnú hodnotu 2,147.483.647.

05.12.2014 12:25
Psy Foto: ,
Juhokórejský rapper PSY.
debata

Správcovia obľúbenej webovej stránky pre zdieľanie videí sa už skôr nechali počuť, že na začiatku vôbec nepočítali s tým, že by niektoré video mohlo dve miliardy zhliadnutí presiahnuť. Vzhľadom na približovanie sa k hraničnej hodnote však museli už pred časom prejsť na iný systém počítania, ktorý umožní zaznamenať viac ako deväť triliónov prehratie videa.

Gangnam Style sa stal už tento rok v máji vôbec prvým videom, ktoré na YouTube zaznamenalo viac ako dve miliardy zhliadnutí.

PSY a jeho videoklip, v ktorom predvádza bláznivej pohyby, ktoré pripomínajú jazdu na koni, zaujali divákov po celom svete. Od leta 2012, kedy sa pieseň prvýkrát objavila, sa stala predmetom tisícov paródií.

Spevák sa tanec snažil naučiť napríklad generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna a s piesňou vystupoval tiež na inaugurácii juhokórejskej prezidentky. Takisto americký prezident Barack Obama pred časom priznal, že sa od svojich dcér nejaké pohyby z hitu Gangnam Style naučil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #psy #YouTube #softvér #Gangnam style