Galaktickí Lamb uviedli publikum do beztiažového stavu

Šiesty štúdiový album Backspace Unwind prišlo do Bratislavy predstaviť manchesterské duo Lamb, ktoré tvoria producent Andy Barlow a speváčka Lou Rhodes.

05.12.2014 16:00
Lamb Foto:
Speváčka Lou Rhodes bola ozdobou bratislavského koncertu Lamb.
debata

Pred zaplneným MMC klubom odohrali staršie skladby, ale najmä nové veci, ktorými Lamb vytvorili magickú atmosféru a zobrali publikum na výlet do vesmíru.

Ešte pred samotným vystúpením Lamb, spríjemnil čakanie britský elektronický objav, skupina The Ramona Flowers. Prvými dvomi pesničkami s hlbokou basovou linkou získali pozornosť, no tá sa postupne vytrácala a kapela kombináciou new raveu, dubstepu a popu pôsobila len ako návnada na takmer dvojhodinový koncertný príbeh Lamb. Dva protipóly, hyperaktívny Barlow a pokojná až mystická speváčka Lou Rhodes (v bielych šatách s odvážnym výstrihom bola kráľovnou pódia), dopĺňal Jon Thorne elektrickým kontrabasom a basgitarou. Po prvej pesničke In Binary povedala Rhodes, že mali pred koncertom obavy a všetko opadlo, vzápätí však spôsobil singel We Fall in Love problémy Andymu Barlowovi, ktorý musel pesničku odohrať v ochudobnenej verzii bez efektov. We Fall in Love sa však napokon dočkala reparátu už vo svojej albumovej podobe.

Drum and bassové peklo – v kombinácii s červeným osvetlením to tak pôsobilo – priniesla skladba Little Things z druhého štúdiového albumu Fear of Fours z roku 1999. Kontrastne po nej nasledovala As Sattelites Go By z novej nahrávky. Speváčka naznačila publiku, aby sa stíšilo. Barlow začal hrať klavírny úvod, v pozadí dunela basgitara a Lou Rhodes spievala nebeským hlasom. To všetko umocnili svetlá, ktoré publikum premiestnili na hviezdami posiatu oblohu. Singel Gabriel potvrdil svoju pozíciu favorita. Stačilo pár sekúnd a zaznel obrovský potlesk sprevádzaný množstvom blikajúcich displejov v publiku.

V závere sa kapela sústredila na staršie kúsky B-Line, What Sound či Górecki z debutového albumu Lamb a zdalo sa, že publikum sa nedokáže tejto skupiny nasýtiť. A niet sa čo čudovať, klubový koncert Lamb bol zážitok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #MMC #reportáž #Lamb