Peter Nagy neberie Elán ako rivala

Peter Nagy sa už čoskoro objaví na slovenských koncertných pódiách. Jeho miniturné bude doma prvým po desiatich rokoch. Spevák totiž hráva oveľa častejšie v Čechách a na Morave.

04.05.2005 14:50
debata

Na slovenských koncertoch sa objavia však aj hostia, ktorými sú Petrovi kamaráti a muzikantskí kolegovia z kapely Elán Jožo Ráž a Vašo Patejdl. „Hrávali sme spolu už dávno a veľa sme toho skúsili. Boli sme spolu napríklad v Rusku na Festivale mládeže a študentstva. Toľko vodky sa tam vypilo,“ so smiechom spomína Nagy.

Svojich kolegov z najúspešnejšej kapely v histórii Slovenska však za konkurenciu nepovažuje. „Je to prirodzené, že k sebe inklinujeme. My už sa nepozeráme na to, kto koho ohrozuje. Každý z nás má, buď svoje alebo spoločné publikum. Karty sú dávno rozdané,“ vysvetľuje spevák hitov Kristínka iba spí či Sme svoji.

Peter Nagy tvrdí, že hosťovanie elánistov je pokračovaním šnúry vzájomných „kamarátskych revanšov“. „Začalo sa to v roku 2003, kedy som ja spoločne s Jožom hosťoval na Vašovom turné. Potom sme sa stretli na megakoncerte Elánu v Prahe a teraz to celé prirodzene pokračuje ďalej.“

debata chyba