Zomrela speváčka Lesley Gore, preslávil ju hit It's My Party

Vo veku 68 rokov zomrela americká speváčka Lesley Gore. Naposledy vydýchla v pondelok 16. februára v nemocnici v rodnom New Yorku v dôsledku rakoviny pľúc.

17.02.2015 11:36
Lesley Gore Foto:
Lesley Gore preslávil hit It's My Party, ktorý naspievala ešte ako 17- ročná.
debata

Smutnú správu pre americký týždenník People potvrdila šperkárka Lois Sasson, ktorá bola posledných 33 rokov partnerkou zosnulej.

Lesley Gore sa narodila ako Lesley Sue Goldstein 2. mája 1946 v Brooklyne. Na hudobnej scéne sa začala pohybovať začiatkom 60. rokov minulého storočia, pričom s ňou spolupracoval aj Quincy Jones. Debutový album I'll Cry If I Want To vydala v roku 1963 a pochádzajú z neho hity ako It's My Party, s ktorým dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100 alebo Judy's Turn to Cry. Poslednú štúdiovku Ever Since uviedla na trh v júni 2005. Medzi jej známe skladby patria napríklad aj She's a Fool, You Don't Own Me, Maybe I Know, California Nights alebo Sunshine, Lollipops and Rainbows. S bratom Michaelom Goreom spolupracovala na soundtracku filmu Sláva (1980) režiséra Alana Parkera, vďaka čomu si vyslúžila nomináciu na cenu Grammy a skladba Out Here on My Own jej zas vyniesla nomináciu na Oscara.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #rakovina #speváčka #Lesley Gore