Na Duchonku prišlo 15-tisíc ľudí

Viac ako tridsať slovenských interpretov vystúpilo na hudobnom festivale Orange Summer Duchonka 2005, ktorý sa v nedeľu nadránom skončil v rekreačnom stredisku neďaleko Topoľčian.

15.08.2005 02:22
debata

Zábavu si počas dvojdňového maratónu hudby prišlo vychutnať asi 15 tisíc ľudí, festivalu prialo aj víkendové počasie. Kým v sobotu vystúpili interpreti ako UKND, P.S., Horkýže Slíže, IMT Smile, Para a ďalší, v sobotu to boli napríklad superstárovskí interpreti Tomáš Bezdeda a Robo Mikla, ktorí na Duchonke spievali aj spoločné Ó maňo, skupina Babylon a vo večerných hodinách atmosféra gradovala vystúpením Zuzany Smatanovej, Mekyho Žbirku či Desmodu.

„Meky, Meky, Meky!,“ takéto skandovanie zažila Duchonka okolo desiatej-jedenástej hodiny v noci, keď na pódium prišiel s najväčšími hitmi spevák Miro Žbirka. Kvôli nahrávaniu albumu dorazil doslova na otočku a s komornejšou zostavou svojej kapely, no každú jednu jeho pesničku s ním spievalo aj celé publikum. To nakoniec ocenil aj samotný spevák.

„Bolo tu výborne, však ľudia spievali za mňa,“ nezaprel v sebe humor Meky Žbirka, ktorý aj po svojom koncerte svojsky uviedol ďalších hostí. „Desmod, Desmod, Desmod!“ skandoval na pódiu a pridalo sa k nemu celé publikum. Potom už pred dobre naladený dav „nabehla“ kapela Desmod, ktorá tiež hrala hit za hitom.

O spestrenie atmosféry na Orange Summer Duchonka 2005 sa postarali aj rôzne súťaže, atrakcie či autogramiády. Ľudia tak mohli získať podpisy oboch spomínaných finalistov SuperStar či slovenskej Miss Ivice Slávikovej. Značný záujem o autogramy vyvolal aj príchod finalistov z Mojsejovcov. Tí síce dorazili len v polovičnej a čisto mužskej zostave, no hit V dome samozrejme nechýbal.

Keďže sú aj v auguste koncerty pod holým nebom v plnom prúde, mnohí hostia prišli na Duchonku v piatok alebo v sobotu už po nejakom vystúpení, alebo naň priamo z pódia odchádzali. Napríklad pre speváčku Zuzanu Smatanovú bolo v sobotu vystúpenie na Duchonke tretím v tento deň. „Veľmi som sa sem tešila, hoci je vyčerpávajúce už len to cestovanie. Ľudia boli ale skvelí a dodali mi energiu. Okrem toho som na Duchonke vôbec po prvý raz a dúfam, že je to len premiéra,“ povedala s úsmevom.

debata chyba