Na Hodokvase si zahral aj Rybníček

Približne 12 tisíc ľudí navštívilo podľa organizátorov počas prvého dňa multimediálny festival Hodokvas pri Pezinku. Na svoje si prišli predovšetkým fanúšikovia gitarovej hudby. Štvrtok na Hodokvase totiž patril skupinám ako Horkýže slíže, Zona A, Chiki liki tu-a a taktiež nemeckým punkovým legendám Die Toten Hosen a švédskemu Clawfinger.

19.08.2005 13:28
debata

Milan Prekop, ktorý bol pri zrode festivalu, je s jeho priebehom zatiaľ spokojný. Najväčšie ťažkosti doposiaľ robilo počasie, ktoré znepríjemňovalo prípravu. „Inak ide zatiaľ všetko podľa plánu,“ povedal Prekop. 

Ťahákmi prvého dňa boli nemeckí Die Toten Hosen, švédski Clawfinger a svojský francúzsky spevák Rachid Taha, ktorý prekvapil množstvo fanúšikov pod pódiom, keď začal po slovensky vykrikovať: „Som nadržaný“. Zo slovenských kapiel najviac návštevníkov prilákali svojrázni východniari Chiki liki tu-a.

Slušnú návštevnosť malo aj vystúpenie speváčky Tiny s kapelou, ktorá hrala práve v momente, keď na hlavnom pódiu kraľovali Die Toten Hosen. „Nečakala som, že toľko ľudí príde na môj koncert, som šťastná. Bola som tu už minulý rok a vedela som, že tu bude dobre,“ povedala Tina, ktorá sa na Hodokvase predvedie aj v sobotu, nie však so svojou kapelou, ale s formáciou B3 a rapperom Čistychov.

Na pódiu sa počas prvého dňa objavil aj šéf STV Richard Rybníček, ktorý si zahral s projektom Captain Slice. Za bicie si Rybníček sadol v hnedej parochni, podobne upravený bol aj zvyšok kapely. Šéf STV po koncerte neskrýval spokojnosť. „Veľmi sa mi tu páčilo, výborne som si zahral a dobre som sa odreagoval, takže som zabudol na všetky moje problémy,“ zdôveril sa Rybníček.

Živé vystúpenia ukončili okolo tretej hodiny ráno česká formácia Khoiba a slovenská Karpina. Predovšetkým prvá menovaná príjemne prekvapila nápaditým tvrdým zvukom, ktorý sprevádzal zvučný spev speváčky Emy Brabcovej. Poslední vytrvalci sa potom mohli ešte do šiestej hodiny ráno zabávať na reggae a housemusic.

Hodokvas dnes pokračuje, najväčšími hviezdami programu by mali byť Herbaliser, Seňor Coconut, ale aj slovenská legenda Vidiek.  Tá sa predstaví na pezinskom festivale prvýkrát už o štvrtej popoludní. Ak ju teda nechcete zmeškať, mali by ste sa poponáhľať a zabaliť to dnes v práci trochu skôr.

debata chyba