Na počesť Hapku v Prahe vystúpia Nohavica, Kirschner aj Tobias

Kolegovia a kolegyne už zosnulého českého skladateľa, speváka a dirigenta Petra Hapku vystúpia na jeho počesť 25. novembra, teda rok po úmrtí, v pražskej O2 aréne.

10.03.2015 17:54
Petr Hapka Foto:
Skladateľ a spevák Petr Hapka.
debata

Podujatie pomáha organizovať bývalý spolupracovník rodáka z Prahy Michal Horáček. Počas večera sa predstavia 80-členný Český národný symfonický orchester, Petr Malásek, Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Ondřej Ruml, František Segrado, Lenka Nová alebo Szidi Tobias.

„Koncert s názvom Petr Hapka žije! sa bude konať 25. novembra od 20:00 v O2 aréne v Prahe. Bude jedinečný po viacerých stránkach, už vďaka tomu, že spomínané spevácke hviezdy sa nestretávajú v rovnaký čas na jednom pódiu,“ uviedol vedúci programového oddelenia O2 arény Jaroslav Svoboda. Zaujímavá bude podľa neho aj scénografia plná zvláštnych efektov, ktoré pre udalosť vytvára Michaela Hořejší.

„Koncert nebude vysielať ani zaznamenávať televízia, rozhlas ani internetové servery a neplánujeme ani jeho vydanie na DVD. Vnímať ho môže len ten, kto sa vo výročný deň skladateľovho úmrtia dostaví do O2 arény, aby sa s jeho nesmrteľnou hudbou stretol spolu s množstvom iných, ale súčasne sa nechal osloviť aj osobne,“ dodal Svoboda. Vstupenky v cenách od 490 Kč (v prepočte približne od 18 eur) začnú predávať v piatok 13. marca v sieti Ticketportal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #Peter Hapka #výročie úmrtia