Bubeník AC / DC Rudd priznal vinu

Bubeník austrálskej rockovej kapely AC/DC Phil Rudd sa dnes pred novozélandským súdom priznal, že vyhrážal vraždou a mal pri sebe drogy. Za tieto trestné činy hrozí šesťdesiatročnému rockerovi až sedem rokov väzenia. Jeho obhajca však chce docieliť, aby cez priznanie vôbec nemusel za mreže

21.04.2015 12:10
AC / DC Malcolm Young, Phil Rudd Foto: ,
Kompletná zostava skupiny AC/DC počas koncertu v Mníchove v roku 2003. Zľava: Brian Johnson, Malcolm Young, Phil Rudd, Angus Young, and Cliff Williams.
debata

Rudd bol po vypočutí v novozélandskom meste Tauranga prepustený na kauciu až do júnového súdneho pojednávania, ktoré rozhodne o výške trestu. Novozélandské právo umožňuje sudcom neodsúdiť obžalovaného na trest odňatia slobody v prípadoch, že by dôsledky trestu výrazne prevážili vážnosť spáchaného činu. Práve na to chce pri obhajobe staviť Ruddov advokát.

Ruddove problémy so zákonom sa ťahajú od novembrového policajného zásahu v jeho vile na pobreží novozélandského Severného ostrova, kedy sa našlo 0,71 gramu metamfetamínu a 130 gramov konope. Podľa žaloby sa bubeník vlani telefonicky vyhrážal zabitím istému mužovi a jeho dcére. Udajne volal aj obchodnému spoločníkovi a podrobne mu popisoval, čo by mu chcel urobiť.

Súdne ťahanice vyvolali pochybnosti o budúcnosti Rudda v kapele. Počas februárového vystúpenia AC / DC na odovzdávaní hudobných cien Grammy ho nahradil bubeník Chris Slade, ktorý odbubnoval tiež začiatok tohtoročného turné k albumu Rock or Bust. Rudd sa však plánuje v kapele v prípade priaznivého júnového verdiktu súdu udržať.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC/DC #Phil Rud #rocker priznal vinu