Lenny Kravitz, Eric Clapton a ďalší reagovali na úmrtie B.B. Kinga

Americký hudobník B.B. King zomrel 14. mája v Las Vegas vo veku 89 rokov. Na úmrtie legendárneho gitaristu a speváka už reagovalo niekoľko osobností.

15.05.2015 16:26
PEOPLE-BBKING/ Foto:
B.B. King pózuje s cenou Grammy - archívny záber.
debata (1)

„BB King bol ten najúžasnejší chlapík, akého som kedy stretol. Tón, ktorý vychádzal z jeho gitary, spôsob, ako pohyboval ľavým zápästím a ako dokázal stlačiť struny… človeče, to on s tým prišiel a bolo to úplne nové pre celý svet gitaristov. Bol mojím najlepším priateľom a otcom nás všetkých. Budeš mi chýbať B.,“ – gitarista a spevák Buddy Guy.

„Chcel by som sa B.B. Kingovi poďakovať za všetku inšpiráciu a podporu, ktorú mi ako hráčovi dával počas rokov a tiež za priateľstvo, ktoré sme si užívali. Nezostáva mi už veľa čo povedať, pretože táto hudba je už takmer minulosťou. Nezostalo veľa tých, ktorí ju hrajú v takej čistej podobe, ako to robil B.B. Pre nás všetkých, ktorí milujeme túto hudbu, bol majákom na pobreží,“ – gitarista a spevák Eric Clapton.

„Môj priateľ a legenda BB King odišiel. Som veľmi, veľmi smutný. Bol úžasný. Stratili sme Kráľa (v angličtine King, pozn. SITA). Posielam jeho rodine moju lásku a modlitby,“ – bývalý gitarista kapely Bon Jovi Richie Sambora.

„Boh ti žehnaj BB King. Láska a mier jeho rodine,“ – hudobník Ringo Starr a jeho manželka Barbara Bach.

„Hitmaker, bluesman, legenda, Riley ‚BB‘ King odišiel. Odpočívaj v pokoji ‚BB‘, mier a požehnanie,“ – skupina Wu-Tang Clan.

Rok 1980 - B.B. King počas festivalu v New...
Rok 2011 B.B. King vystupuje na festivale v...
+2 B.B. King pózuje s cenou Grammy.

„Veľmi smutné. BB KING: Odpočívaj v pokoji,“ – Gene Simmons, basgitarista a spevák kapely Kiss.

„BB, hocikto môže zahrať tisíce nôt, ale nikdy nepovie to, čo si ty dokázal iba jednou,“ – spevák a gitarista Lenny Kravitz.

„Pustite si dnes skladbu BB Kinga a spomeňte si na neho! Odpočívaj v pokoji pán King a ďakujeme za všetku úžasnú hudbu!!“ – herec Samuel L. Jackson.

„Odpočívaj v pokoji BB King, jeden z najlepších gitaristov všetkých čias, možno ten najlepší. S jedným tónom dokázal viac, ako hocikto iný,“ – spevák a gitarista Bryan Adams.

„Počúvam album BB Kinga – Live at the Regal. Jeden z najlepších koncertných záznamov všetkých čias,“ – britský politik Tom Watson.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #osobnosti #B. B. King