Kim Wilde si vychutnala návrat i v Košiciach

Na jedinom slovenskom koncerte sa v piatok v Košiciach predstavila populárna britská speváčka Kim Wilde. V rámci európskeho turné Perfect Girl On Tour 2007 v Steel Aréne zazneli popri známych hitoch novinky z jej posledného albumu Never Say Never, ktorý znamenal jej návrat na hudobnú scénu po jedenástich rokoch.

24.03.2007 17:36
debata

Na stretnutí s novinármi pripustila, že k návratu na pódiá ju inšpirovala nemecká speváčka Nena, s ktorou zhruba pred štyrmi rokmi zabodovali takmer v celej Európe duetom Anyplace, Anywhere, Anytime. „Uvedomila som si, že sa chcem znovu vrátiť na scénu. Ak to tak človek cíti, vždy je správny čas a nikdy nie je neskoro na návrat,“ uviedla stále pôvabná Londýnčanka.

Skutočnosť, že včera spievala na jednom z východnejších miest Európskej únie a dnes odlieta do Bruselu, kde sa zúčastní na veľkom programe venovanom 50. výročiu podpísania jej zakladateľských zmlúv, je síce náhoda, ale symbolická. „Od čias mojich začiatkov v roku 1981 som mala možnosť precestovať mnohé krajiny. Na Slovensku som prvý raz a je pre mňa veľmi príjemné, že takto môžem potvrdzovať myšlienku spojenej Európy,“ dodala.

Kim Wilde prezradila, že hoci sa teraz naplno venuje koncertovaniu, doma sa z nej opäť stáva obyčajná starostlivá mama dvoch detí. Popri rodine nezabúda ani na svojho koníčka a profesiu záhradnej architektky. „Stala sa neoddeliteľnou súčasťou môjho života. Vnímam ju aj ako svoj príspevok k ochrane životného prostredia a prejav zodpovednosti za našu planétu, k čomu vediem aj svoje deti. Je krásne, keď môžeme spolu tráviť čas v záhrade,“ poznamenala. „Všetky kvety milujem, ale mám rada levanduľu, pretože mi pripomína romantickúvôňu Francúzska,“ dodala.
Kim Wilde do Košíc priletela spolu s 13-členným tímom už vo štvrtok v noci, kde ju privítalo upršané počasie. Speváčka nemala nijaké špeciálne požiadavky. V jej šatni však nechýbala žehliaca doska na úpravu kostýmu a podľa požiadaviek jej zabezpečili jedno hlavné jedlo denne a malé občerstvenie vrátane ovocia, bieleho a červeného vína a kávy.

Kim Wilde sa na hudobnej scéne objavila pred viac ako dvadsiatimi rokmi s prvým veľkým hitom Kids In Amerika. V 80. rokoch patrila k najúspešnejším anglickým ženským speváckym hviezdam. Predala viac ako 10 miliónov albumov a 20 miliónov singlov. V hitparádach mala 14 hitov na prvom mieste a viac ako 50 skladieb sa celosvetovo umiestnilo v TOP 5. Francúzi ju pokladajú za Brigitte Bardotovúrockovej scény, v Nemecku ju považujú za sexsymbol 80. rokov. Jej najnovšie CD Never Say Never vzniklo pod dohľadom producenta Uwe FahrenkrogPeter­sena, ktorý stojí aj za úspechom comebacku nemeckej speváčky Neny. Okrem ôsmich nových skladieb sú na ňom aj prepracované verzie šiestich, pôvodne najväčších hitov Kim Wilde vrátane šlágra You Came.

debata chyba