Nový klip Jany Kirschner je ako videohra, pozrite si ho

Klip má príbeh ako z béčkového sci-fi filmu o odvážnej deve Jane, objasňuje jeho režisér.

23.06.2015 12:00
Jana Kirschner Foto:
Speváčka Jana Kirschner.
debata

V piesni Duch mesta spieva Jana o tom, čo prežíva, keď sa vracia do mesta, v ktorom niečo prežila, kde má priateľov a pozná tajné skratky. K piesni pripravila videoklip, v ktorom sa inšpirovala kul­tovou videohrou „Jet Set Willy“. Naživo si singel Duch mesta publikum vypočuje na jesennom turné MORUŠA: ČIERNA 2015.

Autorom videoklipu je režisérske duo Andrej Kolenčík & Veronika Kocourková, ktorí spolupracujú na viacerých projektoch ako režisérsky tandem.

Speváčka Jana Kirschner. Foto: Bára Prášilová
Jana Kirschner Speváčka Jana Kirschner.

„Klip má príbeh ako z béčkového sci-fi filmu o odvážnej deve Jane. Tá spolu so svojim psom PEZom zachráni obyvateľov planéty Zem a aj Bratislavy pred maskovanými mimozemšťanmi a kráľom planéty, pojedačom ľudí – veľkým zeleným obrom. V klipe je nadsádzka a nechýbajú odkazy na staré hry ako Jet Set Willy, či novší Mortal Kombat. Do niektorých scén sme obsadili ako epizódne postavy našich príbuzných, partnerov a kamarátov,“ opísal Andrej Kolenčík.

Skladbu Duch mesta zložila Jana Kirschner spolu s partnerom Eddiem Stevensom. Pieseň nahrali Rob Mullarkey, Nathaniel Keen, Tom Skinner a Eddie Stevens.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Jana Kirschner #Duch mesta