Beáta Dubasová: Spievam stále s radosťou

"Jedného dňa som sa rozhodla, vzala tašku a 500 korún od mamy a vyrazila som do hlavného mesta. Našla som si prácu na inzerát a po večeroch sa zoznamovala s hudbou," zaspomínala si na začiatky svojej kariéry speváčka Beáta Dubasová, ktorá v piatok odpovedala online na otázky čitateľov Pravda.sk.

12.10.2007 07:30 , aktualizované: 11:35
Speváčka Beáta Dubasová Foto:
Speváčka Beáta Dubasová odpovedala online na otázky čitateľov Pravda.sk
debata

S profesionálnym spevom začala Dubasová v roku 1985, odvtedy si na konto pripísala niekoľko úspešných hitov – napríklad spomenuté Dievča z reklamy, či pesničky Účesy, Maznáčik, Sme také, aké sme alebo Vráť mi tie hviezdy. Pri tvorbe skladieb spolupracovala speváčka s rozličnými slovenskými autormi. O hudbu sa jej postaral napríklad Vašo Patejdl, Andrej Šeban či Laco Lučenič.

Na zatiaľ poslednom štúdiovom albume s názvom Ako chutí ráno, ktorý vyšiel v roku 2006, si niekoľko piesní napísala Dubasová sama.

Tento rok, len pred pár týždňami, jej vyšla výberovka najväčších hitov. Nechýbajú na nej už spomenuté skladby a chuťovkou pre fanúšikov je prvý československý megamix, ktorý nebol vydaný na žiadnom oficiálnom nosiči. Bestofka tiež obsahuje dueto Muzikantské byty s Vašom Patejdlom, ktoré spoločne s Dubasovou spievali na Bratislavskej lýre.

Speváčky Beáty Dubasovej ste sa mohli spýtať na to, čo vás zaujíma. Tri cédečka Best of (na obrázku vpravo) sme poslali čitateľom, ktorých otázky si vybrala sama Beáta Dubasová.

debata chyba