Hudobnú legendu Toma Jonesa neodradí ani dážď

Už v stredu 19. augusta na Západnej terase Bratislavského hradu vystúpi na svojom prvom verejnom koncerte na Slovensku v rámci Vivien Exclusive Night britský hudobník Tom Jones. Počas približne dvojhodinovej šou predstaví svoje najväčšie hity ako It's Not Unusual, Sexbomb či Delilah.

19.08.2015 11:30
Tom Jones Foto: ,
Tom Jones bol na Slovensku už v roku 2012, keď bol hosťom súkromnej udalosti, svoj prvý verejný koncert u nás odohrá v stredu.
debata

Neúnavný šoumen

„Milujem spievanie. Najlepšia časť môjho dňa je, keď som večer na pódiu. Môžete sa zabaviť a zažiť veľa emócií,“ uviedol v rozhovore pre hudobnú stránku Vevo.com Tom Jones, ktorý pricestoval do Bratislavy už včera večer. „Z Británie si odskočil na svoj slovenský koncert. Priznal, že už sa nevie dočkať, keďže na rozdiel od ostatných miest u nás nebude spievať v koncertnej hale, ale pod holým nebom na Bratislavskom hrade,“ prezrádzajú organizátori. Speváka sprevádza 33-členný tím a svoj pobyt u nás si plánuje spríjemniť ochutnávkou slovenských vín, piva a syrov. Jedným z bodov programu je aj stretnutie s fanúšikmi.

Vstupenky na koncert sú stále v predaji. „Priestory Západnej terasy Bratislavského hradu umožňujú v prípade potreby doplniť tribúny. Momentálne je teda síce plný stav, ale priestor na zväčšenie hľadiska ešte máme,“ vraví Lucia Šuková z usporiadateľskej agentúry Vivien. Koncom júla musel Jones pre infekciu horných dýchacích ciest zrušiť dva koncerty v Nemecku a vo Francúzsku. Momentálne sa však cíti vo výbornej speváckej forme. „Môj hlas je stále silný. Čím je človek starší, tým má hlas nižšie. Môj rozsah sa pohybuje od tenoru k barytónu a moje najnižšie tóny sú najbohatšie, aké kedy boli,“ povedal Jones pre portál Grapevinelive.

Tom Jones a Dežo Hoffmann

Koncert na Bratislavskom hrade sa bude konať za každého počasia. Organizátori sú optimistickí a podľa ich slov meteorológovia predpokladajú ubúdanie zrážok. Do areálu Bratislavského hradu sa počas konania koncertu nesmú nosiť dáždniky kvôli bezpečnosti. Každý návštevník dostane pri vstupe pršiplášť, pre prípad, že by sa bezzrážkové predpovede nesplnili. Areál Bratislavského hradu sprístupnia divákom už o 18.30. Vstup je cez Viedenskú bránu (hlavná brána oproti budove NR SR). Začiatok koncertu je naplánovaný na 20. h.

Informácia, že príde Tom Jones na Slovensko, potešila aj filmového režiséra a riaditeľa Art film festu Petra Hledíka, ktorý pripravuje dokument o slovenskom fotografovi Dežovi Hoffmannovi. „Po svojej krátkej kariére kameramana v Španielsku začal fotografovať v Anglicku a všetko nasvedčuje tomu, že ešte predtým ako sa stal prvým fotografom The Beatles, fotil aj Toma Jonesa. Tie fotografie existujú. Otázka je, či si Tom Jones na to pamätá,“ hovorí Peter Hledík.

Či spevák s rozhovorom súhlasil sa dozvie až v poslednej chvíli. „Stretnutie je neurčité. Pravdepodobne zatiaľ nechce poskytovať rozhovory, ale ja stále verím, že sa to podarí,“ uzatvára Hledík. Na dokumente o Dežovi Hoffmannovi spolupracuje spolu s producentom Patrikom Paššom a s Mariánom Pauerom, ktorý napísal o Hoffmannovi knihu Fotograf Beatles. Film by mal byť dokončený na budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #bratislavský hrad #Tom Jones #Sexbomb #na Slovensku