Centrum hlavného mesta ožíva festivalom Waves Bratislava

Podujatie ponúkne vystúpenia 128 hudobných interpretov a skupín na trinástich miestach v centre hlavného mesta.

01.10.2015 09:00
Polemic Foto:
Členovia Polemicu.
debata

Vo štvrtok 1. októbra odštartuje tretí ročník festivalu Waves Bratislava. Podujatie potrvá do 4. októbra a návštevníkom a návštevníčkam ponúkne na trinástich miestach v centre hlavného mesta vystúpenia 128 hudobných interpretov a skupín. Na otváracej párty sa predstaví anglický rapper a producent Mike Skinner, známy z projektu The Streets.

Okrem Skinnera na festivale vystúpia napríklad aj Bad Karma Boy, Bokka, Pablo Nouvello, Siv Jakobsen, Gwerkova, Karaoke Tundra, Fallgrapp, Martina Javor, PINS, Joy Wellboy, Mynth, Leyya, The Hearing, Fresh Out Of The Bus, Nvmeri, Talent Transport, Näo, Fismoll, Vec & Škrupo, Polemic, Stroon či La3no Cubano. Počas podujatia sa tiež uskutočnia krsty vinylov formácií Saténové ruky a Puding Pani Elvisovej. Kompletný program organizátori zverejnili na webstránke www.wavescentraleurope.com.

Novinkou aktuálneho ročníka festivalu je návrat do Starej tržnice, do ktorej bude počas podujatia voľný vstup. Organizátori tiež ponúknu živé prenosy koncertov z Ateliéru Babylon a Mestského divadla P. O. Hviezdoslava. Na programe sú aj pop-up vystúpenia v galérii Kunsthalle LAB. Koncerty sa tiež uskutočnia v KC Dunaj, Klube Dole, Nu Spirit Clube, V-klube, Lokáli UNAS, klube Fuga, Poľskom Inštitúte Bratislava a kaviarňach Gorila.sk Urban Space a Urban house. Súčasťou podujatia bude opäť medzinárodná konferencia určená pre hudobných profesionálov. Vstupenky na podujatie sú v predaji na webstránke www.tixy.sk. K dispozícií sú festivalové permanentky, denné vstupenky, lístky na otváraciu párty s Mikom Skinnerom samostatne alebo s festivalovou permanentkou a tiež vstupenky na konferenciu.

Waves Bratislava je partnerským festivalom Waves Vienna. Obe akcie vznikli s cieľom poskytnúť odrazový mostík pre hudbu, ktorá má ambíciu i potenciál prekročiť hranice domovských krajín. Podujatie, ktorého história siaha do roku 2011, preto zahŕňa aj časť venovanú zástupcom hudobného priemyslu. Jeho cieľom je pozdvihnúť profesionalitu regionálnej hudobnej brandže na úroveň, ktorá vytvorí lepšie podmienky na spoluprácu a etablovanie sa na zahraničnom trhu. Od tohto roku funguje pod novou spoločnou platformou Waves Central Europe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Waves Bratislava #program