Objav Eurovízie menom Mukatado: Konečne nám chcú vydať album

Do Eurovízie vstúpili ako pomerne neznáma kapela, dnes patria medzi najúspešnejšie skupiny na televíznej obrazovke. Aspoň v rámci projektu Eurovision Song Contest.

10.03.2009 10:22
Janka Kozáková Foto:
Kapela Mukatado predbehla v diváckom hlasovaní aj ostrieľaných interpretov.
debata

Banskobystricko-košická skupina Mukatado, na ktorej čele stojí speváčka Janka Kozáková, skončila v národnom finále speváckej súťaže na treťom mieste. „Bolo to veľké prekvapenie. Naša skladba nebola tak medializovaná ako niektoré iné. Rozhodnutie divákov nás teda veľmi prekvapilo,“ skonštatovala Kozáková.

Priznala, že pesničku Ja sa mám, s ktorou sa stali podľa rozhodnutia poroty prvým náhradníkom na medzinárodnom finále v Moskve (to pre prípad, ak by sa víťazi Nela Pocisková a Kamil Mikulčík nemohli v Moskve objaviť), pred vstupom do súťaže prerobili. „Dali sme jej trochu eurovíznejší charakter, smerovali sme ju do etno-štýlu,“ vysvetlila Kozáková.

K Nelly Furtado – známej interpretke, ktorá vo svojej tvorbe mieša rozličné etnovplyvy, prirovnal Kozákovú aj moderátor programu Martin Pyco Rausch. „Jasné, že ma to potešilo,“ skonštatovala s úsmevom. Nijako špeciálne sa však kanadskou interpretkou ovplyvňovať nenecháva. „Samozrejme, že ma ovplyvňujú všetci umelci, ktorých počúvam, ale od nej mám doma len jeden album.“

Kozáková so zvyškom kapely vstúpila do Eurovízie predovšetkým kvôli spropagovaniu. „Máme hotový album Vo výšinách, ktorý zatiaľ nevyšiel a aj týmto spôsobom sme chceli pritiahnuť trochu pozornosť. Momentálne máme niekoľko zaujímavých ponúk na vydanie cédečka,“ prez­radila sympatická speváčka. A či sa v rádiách uchytí chytľavá pesnička Ja sa mám? To si odhadnúť netrúfa. „Dúfajme, že áno. Uvidíme, čo si rádia vyberú.“

Speváčkou a nekorunovanou líderkou kapely...
Speváčka Janka Kozáková z kapely Mukatado.
Styling speváčky Janky Kozákovej z kapely...
debata chyba