Gott je stabilizovaný, operácia prebehla bez komplikácií

Stav Karla Gotta po operácii srdca je stabilizovaný a operácia prebehla bez komplikácií. Na Facebooku o tom informovala jeho manželka Ivana.

28.10.2015 17:45
Karel Gott, čestné občianstvo Foto: ,
Vlani koncom októbra sa Karel Gott stal čestným občanom Bratislavy.
debata (7)

„Milí Karlovi priaznivci, manžel včera napoludnie podstúpil operáciu, jeho stav je stabilizovaný a pooperačný priebeh je bez komplikácií. Všetkých vás veľmi pozdravuje a ďakuje za krásne a povzbudzujúce odkazy,“ napísala Gottová.

Gott skončil v nemocnici v utorok. Podľa informácií televízie Prima ho do pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny priviezli po tom, čo ho postihla „prudká srdcová slabosť“.

Operáciu aorty Gottovi vraj odporúčali už dávnejšie. Podľa tvrdení českého bulváru ju Gott plánoval podstúpiť koncom novembra alebo v decembri.

Gott pre zdravotné problémy zrušil dve hosťovské vystúpenia na jubilejných koncertoch Evy Pilarovej v Brne a Prahe a takisto koncert v Nymburku. Ako to bude s jeho účasťou na jubilejnom 50. ročníku vyhlasovania ankety popularity Český slávik, ktoré je naplánované na 28. novembra, nie je zatiaľ známe.

Práve po účasti na tejto ankete, ktorú pravidelne vyhráva, chcel Gott zvoľniť pracovné tempo a oddychovať. To mu odporučili lekári, keď mu tento rok v júni diagnostikovali arytmiu srdca. „Podľa mňa aj pána profesora (Jana Pirka – pozn. red.) nejde o nič vážne, môže ju mať každý druhý človek. Ale bude treba, aby som kvôli pracovnému vyťaženiu dochádzal k pánovi Pirkovi na pravidelné kontroly,“ povedal vtedy Gott denníku Aha!

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #operácia srdca