Divoška Tina Turner uchvátila Prahu, ponúkla najväčšie hity

Nielen svojím spevom, ale tiež tancom, výmenou kostýmov, hereckými výstupmi, pyrotechnickou a svetelnou šou aj komunikáciou s publikom na pozadí bohatej choreografie bavila Tina Turner v pondelok večer zaplnenú O2 arénu v Prahe.

28.04.2009 11:00
Tina Turner Foto:
Legendárna speváčka Tina Turner sa predstavila na veľkolepom koncerte v Prahe.
debata

Sedemdesiatku tento rok oslavujúca hudobná diva sa dočkala ovácií postojačky. Na koncert v rámci šnúry Tina!: 50th Anniversary Tour sa podľa usporiadateľov vypravilo takmer 16 000 ľudí.

Od prvej skladby Steamy Windows, ktorou speváčka prezývaná aj rocková babička, zvykne otvárať svoje vystúpenia, sa veľká časť prítomných divákov nechala strhnúť jej energickým vystupovaním.

Turner vtrhla na javisko spolu so štyrmi sporo odenými tanečnicamo, vo svojej bohatej parochni, na vysokých podpätkoch, s výrazne nalíčenými perami a v zlatej garderóbe. Čulým pohybom na javisku vôbec nevyzerala ako niekto, kto sa narodil v roku začatia druhej svetovej vojny. Majiteľka charakteristického chrapľavého hlasu zaspievala väčšinu svojich hitov od ranných čias kariéry až po úspešný comeback v 80-tych a 90-tych rokoch.

Publiku, v ktorom mali zastúpenie tri generácie fanúšikov, dopriala napríklad hit River Deep Mountain High zo 60-tych rokov, nechýbal hit We don´t need another hero, ktorý bol titulnou piesňou filmu Šialený Max 3. Turner zaspievala aj skladby Typical Male, Let's Stay Together, Undercover Agent for the Blues i I Can't Stand the Rain. Preslávené ho hitu Private Dancer sa diváci, samozrejme, dočkali tiež.

Skladbu What's Love Got to Do with It? spievala s Turnerovou celá hala. Podobné platilo aj pri hitoch Simple the best či Proud Mary, ktoré odzneli v druhej polovici vystúpenia. V prídavku zaznela aj staršia pieseň Nutbush City Limits, ktorá je o farme v Tennessee, kde sa Turner 25. novembra 1939 narodila ako Anna Mae Bullock. V úplnom závere koncertu Tina spievala neohrozene na vyvýšenom pódiu nad hlavami divákov.

Do Prahy priletela legendárna speváčka po koncerte v Helsinkách. Česko bolo jedinou krajinou z bývalého východného bloku, kde Tina Turner tento rok vystúpila.

Legendárna speváčka Tina Turner sa predstavila...
Legendárna speváčka Tina Turner sa predstavila...
+2Legendárna speváčka Tina Turner môže energiou...
debata chyba