Nahrávanie albumu by nás zabilo, tvrdí líder Radiohead

Frontman kapely Radiohead Thom Yorke tvrdí, že nahrávanie nového albumu by spôsobilo "smrť" skupiny. Pre americký časopis The Believer sa vyjadril, že ich ostatné, v poradí siedme CD In Rainbows (2007) bolo úspešné, lebo kapela mala jasnú predstavu.

11.08.2009 16:41
Radiohead Foto:
Radiohead
debata

„Mali sme určitú víziu, ako by to malo vyzerať. Nikto z nás však teraz určite netúži po zdĺhavom nahrávaní ďalšieho albumu. Aspoň nie hneď. To by nás zabilo,“ povedal Yorke, ktorý nahrávanie CD v súčasnosti považuje za veľkú záťaž.

Kapela však nevylučuje nahrávanie jednotlivých nových skladieb miesto kompletného albumu. Ich aktuálna skladba Harry Patch (In memory of) je inšpirovaná príbehom posledného britského veterána z 1. svetovej vojny Henryho Johna Patcha. „Spôsob, akým o vojne rozprával, na mňa urobil veľký dojem,“ povedal líder, ktorého zaujalo rozhlasové interview s vojakom z roku 2005. „To sa stalo inšpiráciou na napísanie novej piesne, ktorú sme stihli nahrať len zopár týždňov pred jeho smrťou,“ dodal. Všetky zisky z predaja skladby, ktorú uviedli v britskom rádiu BBC Radio 4 v stredu 5. augusta, poputujú na konto nadácie pre britských veteránov Royal British Legion.

debata chyba