Mukatado prežije aj katastrofy - takto sa im to darí v klipe

Videoklip ku skladbe Ja sa mám kapely Mukatado je už na svete pár dní. Speváčka Janka Kozáková pre Pravda.sk priznala, že jeho tvorba bola novým, skvelým zážitkom.

25.09.2009 15:55
Janka Kozáková - Mukatado Foto:
Speváčka Janka Kozáková zo skupiny Mukatado.
debata

„Nie je to náš úplne prvý klip. Kedysi dávno sme nakrútili aj video k skladbe Tak vstávaj,“ zaspomínala si Kozáková na neoficiálne video – vôbec prvé, aké mala formácia Mukatado na konte. „S mašinériou, ktorá sa točila okolo pesničky Ja sa mám a výroby klipu, sa to však vôbec nedá porovnať,“ vraví s úsmevom.

O obrazovú podobu hitu, ktorý zaujal už divákov Eurovision Song Contest a pretlačil banskobystricko-košickú formáciu do prvej trojky všetkých zastúpených intepretov, sa postaral režisér Martin Hudák. „Je to veľký profesionál a všetko mal vopred premyslené,“ prezradila Kozáková. Videoklip sa nakrúcal pred novou budovou Slovenského národného divadla.

„Slnko vtedy pieklo tak, že už hádam ani viac nemohlo,“ smeje sa speváčka. Celé filmové dianie zaujalo vraj aj robotníkov na protiľahlej stavbe. „Mali z nás asi dobrú zábavu. Ale na záver nakrúcania sme si už s nimi mávali a tlieskali nám,“ vraví Kozáková.

„Kamenno-kovové“ zátišie okolo SND dostalo vo výslednej podobe klipu celkom netradičnú podobu. Akýsi post-katastrofický svet, v ktorom spieva kapela svoju rytmickú pesničku. Nemohli sme sa teda nespýtať, či má produkcia Mukatada ambície prežiť aj globálnu katastrofu?

„Naša hudba už prežila toho dosť, preto si myslím, že nejaká malá katastrofa jej ublížiť nemôže,“ zažartuje Kozáková. Vážnejšie však dodá, že s ostatnými členmi kapely sa snažia stáť pevne na zemi s určitou dávkou skromnosti a nadhľadu. „Keď aj prišli nejaké malé otrasy, vždy sme sa oprášili a išli ďalej. Tak hádam nám to vydrží.“

Speváčka Janka Kozáková zo skupiny Mukatado.
Speváčka Janka Kozáková zo skupiny Mukatado vo...
Skupina Mukatado kedysi už skúšala nakrúcať...
debata chyba